Brave Tarayıcı da Chrome'un Yolunu Seçti!

Engelleme işlevleriyle tanınan web tarayıcısı Brave, Google'ın Chrome'una tamamen yeşil ışık yaktı.

Brave de Chrome'un yolunu seçti

Yeni web tarayıcıları, tekerleği baştan icat etmeden Google'ın açık kaynak kodlu Chromium teknolojisini kullanmayı seviyorlar. Microsoft bile geçtiğimiz günlerde kendi geliştirdiği EdgeHTML motorunu terk ederek, Edge web tarayıcısında Chromium projesini kullanacağını açıklamıştı.

İki sene önce çıkan web tarayıcısı Brave ise çıktığında kendi arayüzünü kullanıyordu. Ancak yeni "Brave Core" sürümü, Chrome'un açık kaynak kodlu temeli Chromium'dan faydalanıyor. Bir süredir testte olan yeni sürüm, Cuma günü eski sürümü kullanan herkese sunulmaya başlanacak.

Brave'in önceki yaklaşımı, Chrome uzantılarıyla uyumsuzluğa yol açmıştı. Bu son değişiklik hem bu sorunu çözecek, hem de tarayıcıyı hızlandıracak. Üstelik tarayıcı, Chrome'a benzer göründüğünden yeni gelenlerin çoğuna tanıdık bir arayüz sunacak.

Brave, eski Firefox lideri ve JavaScript'in mucidi Brendan Eich'in ortaklığıyla kurulmuştu. Tarayıcının amacı reklamları ve reklam izleyicilerini engellemek, bunların yerine kendi reklamlarını yerleştirmekti. Tarayıcının MacOS, Windows, Linux, Android ve iOS'ta 4,7 milyon kullanıcısı bulunuyor. Chrome'un ise 1 milyardan fazla kullanıcısı var.

Okuyucu Yorumları