Britannica Ansiklopedisine ücretsiz erişim!

Biraz çaba ile Britannica Ansiklopedisinin tüm içeriğine Internet üzerinden ücretsiz erişebilirsiniz

Britannica bedava!

Britannica Ansiklopedisi teknolojinin eski tarz işletmeleri nasıl ezip geçtiğine canlı bir örnek. 250 yıldır büyük bir başarı ile hayatta kalmayı sürdüren bu büyük bilgi kaynağı Internet'in baskısına dayanamıyor.

Comscore rakamlarına göre Brittanica.com sayfasının ziyaret sayısı Wikipedia'nın 184'de biri. Her ay Wikipedia'da 3.8 milyar sayfa gösterilirken bu sayı Britannica Ansiklopedisinin web sitesinde sadece 21 milyon.

Kağıda basılı olan 32 ciltlik Britannica Ansiklopedisi içerisinde 65,000 makale bulunuyor ve yurtdışında satış fiyatı yaklaşık 1400 dolar. Internet üzerinden erişim ise yılda 70 dolara geliyor.

Britannica Ansiklopedisi son aldığı bir kararla Internet üzerinden erişimi "web yayıncıları" için ücretsiz hale getirdi. Britannica Webshare programı kapsamında blog'cular, webmaster'lar ve yazarlar bu erişime ücretsiz sahip olabiliyorlar.

Programa kabul edildiğinizde (ki genelde ediliyorsunuz) Britannica Ansiklopedisi web sayfasında diğer kullanıcıların erişemediği tüm makalelere ücretsiz olarak erişebiliyorsunuz. Ayrıntılı bilgi http://www.britannica.com/bps/home adresinde...

Okuyucu Yorumları