Bu 10 şeyi yapın, eski PC'niz çöpe gitmesin!

Eski ve yavaş bir bilgisayarınız mı var? Hemen çöpe atmayın; onu diriltmek o kadar da zor değil!

Eski PC'nizi diriltin!

Evinizde bir köşede bekleyen eski, çok fazla kullanmadığınız bir bilgisayarınız varsa onu değerlendirmek için bir çok seçeneğiniz var. İşte emektar bilgisayarınızla yapabileceğiniz 10 şey:

10. Donanımınızı yükseltin: Bazı bilgisayarlarda yükseltme mümkün olmayabilir. Ancak RAM'inizi genişleterek veya sabit diskinizi SSD'ye yükselterek performansı önemli ölçüde artırabilirsiniz. RAM ve sabit diskinizi yükseltmek, çoğu durumda mümkün olabilecek yükseltmelerdir.

9. Overclock edin: İşlemcinizi veya grafik kartını yükseltmeniz herhangi bir nedenle mümkün olmuyorsa, risk alıp onları overclock ederek daha fazla performans almayı deneyebilirsiniz.

8. Düzenli olarak temizleyin: Hangi işletim sistemini kullanıyor olursanız olun, önemli bir değişikliğe gitmeden önce bir sistem temizliği yapmanız, sinir bozan yavaşlığı ortadan kaldırabilir.

Hantal programları daha az kullanın

Hantal programları daha az kullanın
Eski sürüm yazılımları kullanarak hızlanmanız mümkün olabilir

7. Ağır programları daha az kullanın: Adobe Reader, Norton Antivirus veya iTunes gibi sisteme yük bindiren yazılımlar kullanıyorsanız, bunlar yerine daha hızlı alternatifleri tercih edebilirsiniz.

6. En çok kullandığınız yazılımları hızlandırın: Programlarınız bazen en hızlı çalışacak şekilde yapılandırılmamış olabilir. Örneğin web tarayıcınız yavaş çalışıyorsa, Opera veya Chrome gibi daha hızlı bir web tarayıcısını deneyebilirsiniz. Geçmiş ve önbellek boyutunu kısıtlamak da hız kazanmanıza yardımcı olabilir.

5. Daha eski programlar kullanın: Örneğin sisteminiz Photoshop CS5'in sistem gereksinimlerini tutturamıyorsa, CS4 gibi daha eski bir Photoshop sürümünü kullanmayı deneyebilirsiniz.

4. Harici donanımınızı yükseltin: Bazen PC'nizin dış birimlerini değiştirerek ona yeni bir görüntü kazandırabilirsiniz. Klavyenizi ve farenizi sevmiyorsanız, daha iyi alternatifler, bilgisayarınızın havasını değiştirebilir.

Yeni özellikleri şimdiden deneyin

Yeni özellikleri şimdiden deneyin
Windows 8'in Gezigindeki Ribbon arayüzünü şimdiden deneyebilirsiniz

3. Yeni özellikleri şimdiden deneyin: Windows kullanıyorsanız, Windows 8'in Ribbon arayüzünü bu eklentiyle şimdiden deneyebilir, Teracopy ile dosya kopyalama işlemlerini geliştirebilir, Rainmeter ile Metro arayüzünü şimdiden deneyebilirsiniz.

2. Daha hafif bir işletim sistemi yükleyin: Şimdiye kadarki ipuçlarımız işinize yaramadıysa, Lubuntu gibi bir Linux dağıtımı yükleyebilir, bilgisayarınızı hızlandırabilirsiniz.

1. Farklı bir amaçla kullanın: Hiçbir çözüm bulamıyorsanız, belki de yeni bir bilgisayar satın almanın zamanı gelmiştir. Yeni bir bilgisayar satın alırsanız, eski bilgisayarınızı en azından farklı bir amaçla kullanabilir, örneğin bir yedekleme deposu olarak değerlendirebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları