Bu Android oyunları, tehlike saçıyor!

Eğer Google Play'den bu iki Android oyununu indirdiyseniz, Büyük bir sorununuz var demektir...

Bu oyunlar, tehlike saçıyor!

Güvenlik araştırmacıları, Facebook bilgilerini çalan ve arkadaş listesi aracılığı ile yayılan kötü amaçlı iki Android oyununun bir milyonun üzerinde kez indirildiğini duyurdu.

ESET araştırmacıları, yakın bir zamana kadar Google Play Store'da yer alan Cowboy Adventure isimli oyunun, Facebook bilgilerini çalarak bu bilgiler aracılığı ile yayıldığını fark ettiler. Bu bilgilerin çalınması ise, oyunun ortasında ortaya çıkan sahte bir Facebook giriş ekranı aracılığı ile gerçekleştirilmekteydi. Eğer kullanıcılar bilgilerini girerlerse, bilgiler bir HTTPS bağlantısı ile uzaktaki bir sunucuya gönderilmekteydi.

Bir başka oyun, Jump Chess, benzer bir şekilde kötü amaçlı bir koda sahipti ve farkında olmayan kullanıcılardan sosyal medya bilgilerini toplamaktaydı. İlginç bir şekilde, kodun arkasındaki kişiler, kullanıcıların bulundukları yeri kontrol ediyor ve ABD ve Kanada'daki kullanıcılar için sahte giriş ekranını göstermiyorlardı.

İki oyun da Play Store'dan çıkartılmış durumda ancak daha önce bu oyunları indirdiyseniz, Facebook bilgilerinizi değiştirmenizde yarar var...

Okuyucu Yorumları