Bu arabayı sürmek için gamepad yeterli!

Bir gamepad'in, günün birinde direksiyonun yerine geçeceği hiç aklınıza gelir miydi?

Direksiyon yerine gamepad!

Eğer bir aracın arka koltuğunda oturup bir gamepad ile aracı kullanmanın tehlikeli olduğunu düşünüyorsanız haklı olabilirsiniz. Ancak İllinois merkezli AutonomouStuff tarafından geliştirilen sistem ile tam olarak bunu yapmanız mümkün. Firma, araba üreticileri ile beraber çalışarak otonom sürüş teknolojisini araştırmalarda kullanıyor.

CES'te sunulan Lincoln aracı, firma tarafından sadece 10 günde toplanmış. AutonomouStuff, Lincoln aracını algılayıcılar ile donatarak, çevresini üç boyutlu bir şekilde algılayabilir hale getirmiş. LIDAR algılayıcılar ve kameralar tarafından gönderilen sinyaller, aracın CAN (controller area network) sistemine veya ana araç kontrol sistemine aktarılıyor.

Sergilenen araç, kendisini süremiyor ancak Tyler Painter'ın söylediğine göre doğru yazılıma sahip olsa idi bunu yapabilecekti. Bu yüzden de firma, teknolojiyi tanıtmak için aracı yönetebilen bir gamepad'i tanıttı. Gamepad üzerindeki tuşların her biri farklı bir görev için atanmıştı ve araç, çok uzun bir mesafe sürülmüş olmasa da, AutonomouStuff firması, teknolojisinin çalıştığını göstermeyi başardı.

Bütün bu çalışmanın arkasındaki sebeplerden biri ise, günümüzdeki otonom sürüş teknolojisinin bütün karmaşıklığına rağmen, araçlarda var olan modern elektrikli kontrol sistemlerine ne kadar kolay bir şekilde bağlanabildiğini göstermekti...

Okuyucu Yorumları