Bu Ev 24 Saatte 3 Boyutlu Yazıcıyla Bastırıldı!

3 boyutlu yazıcılarla yapılabilenlerin arasına "ev" de eklendi! İşte 3D yazıcıdan, sadece tek bir günde çıkan koca bir ev...

Bu ev, 3D yazıcıdan çıktı!

San Francisco merkezli firma Apis Cor, üç boyutlu olarak yazdırdığı bu evi bir Rus kasabasında 24 saat içerisinde kurmayı başardı.

Firma evi kurarken önceden üretilmiş parçalardan veya herhangi bir yapıdan faydalanmadı. Taşınabilir 3 boyutlu yazıcıdan faydalanan firma, evin beton duvarlarını, ara duvarlarını ve bina kılıfını yazıcıyla üretti. Tavan maddelerinin boyanması, kablo bağlantıları, hidroakustik ve ısı izolasyonu, işçiler tarafından halledildi ancak tüm bunlar çok uzun sürmedi.

Bu Ev 24 Saatte 3 Boyutlu Yazıcıyla Bastırıldı!

Standart bir otel odası büyüklüğündeki ev çok büyük olmasa da, küçük evleri tercih edenlerin hoşuna gidebilir. Apis Cor, tüm evin 10.134 dolara mal olduğunu söylüyor. Bütçenin en büyük kısmını kaplayan ise kapılar ve pencereler olmuş. Evin fiyatı uygun gibi görünse de bu fiyata arsanın maliyeti dahil değil.

Bu Ev 24 Saatte 3 Boyutlu Yazıcıyla Bastırıldı!

Apis Cor, inşaat sürecini gösteren videoyu bizlerle paylaştığı için evin nasıl oluştuğunu yukarıdaki videoda izleyebilirsiniz. Apis Cor gelecekte 3 boyutlu ev üretmeye başlarsa, ev sahip olmak isteyenler kendi şekillerini seçme özgürlüğüne sahip olacaklar.

Okuyucu Yorumları