Bu genç, bitcoin ile bir servet kazandı ve...

Bitcoin ile kendisine küçük bir servet kazanan genç, hedeflerini büyültüyor!

Bitcoin ile gelen servet!

13 yaşındayken büyükannesinin kendisine verdiği 1000 doları bitcoin yatırımı için kullanan genç, bir buçuk yıl sonra parasını geri aldığında 100000 dolara ulaşmıştı. 15 yaşında da bu parayı, internet üzerinden özel ders hizmeti Botangle'a çevirdi.

Artık 17 yaşında olan Erik Finman, şimdi de sanal gerçeklik dünyasına atılmaya hazır gözüküyor.

Finman, Çarşamba günü başlattığı Indiegogo kampanyası ile Android akıllı telefonlarda çalışan bir VR (sanal gerçeklik) başlığı olan Marvel için kaynak arıyor.

Marvel'ı diğer VR setlerinden ayıran önemli bir özellik bulunmakta: Bu başlığın hedefi sadece kullanıcıların 360 VR içeriklerini deneyimlemeleri değil. Marvel, bilgisayarınızın yerini almak istiyor.

Android telefonunuzu bağladığınızda, açık olan uygulamalar başlık tarafından çevrenizde bir yarım çember şeklinde size gösteriliyor ve arka planda istediğiniz bir görüntü bulunuyor, kumsal, ay yüzeyi veya bir şehir. Başınızı sağa sola çevirerek farklı uygulamalara bakabiliyor ve kolaylıkla odağınızı tam ekran internet tarayıcılar, konuşmalar ve daha pek çoğu arasında değiştirebiliyorsunuz. Kullanım kolaylığı için de Bluetooth aracılığı ile klavye ve Mouse bağlayabiliyorsunuz.

Bir sanal gerçeklik uygulaması açtığınızda da Marvel bunu tanımlayarak sizi uygulamanın 360 derecelik ortamına yerleştiriyor. Diğer bazı VR başlıklarının aksine, Marvel'ın sahip olduğu algılayıcılar etrafa baktığınızda hareketlerinizi doğru bir şekilde algılayabiliyor.

Görüntü açısından ise Marvel, Oculus Rift ile büyük benzerlik göstermekte. Bu siyah başlık, Oculus Rift gibi bir telefonun sığabileceği büyük bir "siperliğe" sahip. Samsung Gear VR gibi bu başlığın da ihtiyacı olan tek şey bir telefon ancak Marvel'ın uyumlu telefon listesi çok daha uzun. Finman, başlığın Lollipop veya daha yüksek herhangi bir Android telefon ile çalışabileceğini söylüyor.

Bu özellikler ve uyumluluk ile beraber de Marvel, kendisi ile benzer olan Samsung Gear VR'dan daha yüksek bir fiyata sahip. Finman, başlığı 250 dolara (erken alıcılar için 200$) satmakta. Indiegogo finansal hedefi ise 500000 olarak gözükmekte ve başlangıçta 2000 başlık üretilmesi planlanmakta.

Bu genç, bitcoin ile bir servet kazandı ve...

Tabii ki Finman, bu proje üzerinde tek başına çalışmıyor. Projenin üzerinde çalışan yedi yada sekiz kişi bulunuyor ve Finman'in Mashable'a söylediğine göre bu kişilerin arasında elektronik üretimi ve dağıtımı konusunda tecrübeli isimler de bulunuyor. Finman'ın abisi Ross da Marvel'ın gelişimine Massachusetts Institute of Technology robotik geçmişini kullanarak yardımcı olmuş durumda.

Finman'in söylediğine göre ürün için üretici ile anlaşılmış durumda ve onay verildiği anda üretime başlanılacak. Ancak Finman, çoğu toplum destekli geliştiricinin karşılaştığı sorunlar ile henüz karşılaşmamış durumda. Üreticilerin istenilen özellikleri sunmamaları, dağıtımların büyük gecikmelere uğraması ve ortakların vazgeçmeleri gibi sorunlar bu problemlerin sadece küçük bir kısmı.

Finman, bir milyon dolarlık destek bulabileceğine inanmakta ve gelecekte üretimi ABD'ye taşımak gibi bir hedefi bulunuyor. Ancak eğer bu kampanya az miktarda bile başarılı olursa, mobil VR dünyasının çok daha ilgi çekici bir hâl alacağına kesin gözüyle bakabiliriz.

Okuyucu Yorumları