Bu hayvana inanamayacaksınız!

Bu hayvanı hepimiz yakından tanıyoruz ama bu kadar küçüğünü göreceğimiz hiç aklımıza gelmezdi!

Bu hayvana inanamayacaksınız!

Doğanın ilginçleri her gün farklı bir şekilde karşımıza çıkıyor. İşte bu sefer de karşımızda dünyanın en küçük kurbağasını çıkardı...

İlk olarak Louisiana State Üniversitesinde çalışan bir grup araştırmacının uzun çalışması sonucunda keşfedilen bu minik kurbağa, ilk kez 2009 yılında bulunmuştu. Yeni Gine'de bulunan bu sevimli yaratık, üzerinde yapılan uzun çalışmalar ardından, bu Çarşamba itibariyle bilim çevrelerince yakinen bilinen akademik yayın olan PLoS One'da dünyanın en küçük omurgalısı olma unvanına layık görüldü.

Büyüklüğü bir inç'in dörtte biri kadar olan kurbağa, on sentlik demir paranın üzerinde rahatlıkla durabiliyor. "Paedophhryne amauensis" adlı yaratığın keşfedilmesiyle bazılarının hiç işine gelmedi zira dünyanın en küçük omurgalı kurbağası olma rekoru Brezilya'da bulunan "Brachycephalus didactylus" isimli altın kurbağadaydı. En nihayetinde bilinen en küçük omurgalı olan "Paedocypris progenetica" isimli minik balıksa yıllar sonra tahtından indirilmiş oldu.

Bilim dünyası için çok büyük bir buluş olan bu minik kurbağa, evrimin bu kadar ufak bir bedende ne şekilde gelişebildiği hakkında gizli kalmış soruları çözmemiz adına birçok farklı cevap verecek gibi gözüküyor.

Okuyucu Yorumları