Bu HTC'ler için Windows 10'u beklemeyin!

Windows Phone 8'in ilk dönemlerinin yıldız telefonu, Windows 10 Mobile trenini kaçırdı!

Onlara Windows 10 yok!

Windows Phone 8X ve 8S, HTC'nin Windows Phone 8 için Eylül 2012'de piyasaya sürdüğü iki telefon idi. O zamanlar iki cihaz da Windows Phone'un öncüsü olarak anılmıştı ancak görünüşe bakılırsa ikisi de Windows 10 Mobile'a yükseltilmeyecek.

Bir Microsoft MVP'sinin sorusuna HTC'nin İngiltere takımından gelen cevap, Windows Phone 8X ile ilgili kötü haberi vermiş oldu. Yetkili, Windows Phone 8X için herhangi bir güncelleme yayınlamayı planlamadıklarını söyledi.

Yetkilinin cevabı gelecekteki bir güncelleme için açık kapı bırakıyor gibi görünse de, fazla ümitlenmemekte fayda var. Windows 10 Mobile'ın mevcut telefonlara dağıtılması an meselesi ve HTC'nin 8X'i yükseltmek gibi bir amacı olsaydı, firma en azından bunun planları dahilinde olduğunu söyleyebilirdi.

8S'in 4GB'lık depolama alanı Windows 10 Mobile'ın platform gereksinimlerinin gerisinde kaldığından bu cihaz için de ümit yok denebilir. Mevcut cihazların Windows 10 Mobile'a geçebilmesi için en az 8GB depolama alanına sahip olması gerekiyor.

Windows Phone 8X ve 8S 3 seneden eski telefonlar ve aslında HTC'nin bu telefonları yükseltmeyi planlamaması şaşırtıcı değil. Bununla birlikte Nisan'da HTC'nin yeni bir Windows telefonu için Microsoft'la yakın çalışma içinde olduğu söylenmişti.

Okuyucu Yorumları