Bu kaşık ile Google'ın bilim aşkı canlanacak

Dev firmaları "yutmasına" alıştığımız Google, bu sefer "kaşık" üreticisini aldı. Peki ama neden?

Google'ın artık kaşığı var!

Google yine ilginç bir alım ile karşımıza çıkmayı başardı ve elektronik kaşık üreticisi olan Lift Labs'ı kendi renklerine bağladı. Kulağa biraz garip gelebilir ama bu firmanın ürettiği kaşıklar, nörodejeneratif hastalıklar geçiren kişiler için özel olarak üretilmiş.

San Francisco'da kurulmuş olan Lift Labs çoktan gerekli imzaları atmış bulunuyor ve Google'ın "Life Sciences" bölümünde, Google X araştırma laboratuvarlarında yeni projeleri üzerinde çalışmak için gün sayıyor. Firmanın ürettiği Liftware isimli kaşık, kendi içerisinde bir bilgisayara sahip. Özellikle travma sonucu oluşan ve de Parkinson hastalarında gözlenen el titremelerine karşı, rahatlıkla yemek yemeyi sağlamak için üretilmiş bir ürün. Her ne kadar "kaşık" olarak pazarlanıyor olsa da ön tarafı çatal ve bazı diğer parçalarla da değiştirilebiliyor.

Özellikle el titremelerine sahip olan hastaların en büyük rahatsızlıklarının başında, toplum içerisinde yemek yeme zorluğu olduğunu düşünen firma, Google tarafından da büyük bir hayranlık ile takip ediliyordu. Hatta Google bir açıklamasında, teknolojinin ne gibi özel noktalarda kullanılabileceğini ve insan hayatlarını kolaylaştırabileceğini Liftware'i baz alarak yapmıştı. Özellikle çaresi bulunmayan bu hastalıklar konusunda teknolojik alet edevatların devreye girmesi ve Google gibi isimlerin konuya destek vermesi, hala umut olduğunu gösteriyor...

Okuyucu Yorumları