Bu sefer Galaxy Note 2 patladı!

Bu seferki "patlama" olayının kahramanı Galaxy Note 7 olmasa da, yaşananlar küçük bir paniğe neden oldu!

Galaxy Note uçakta yandı!

Bugünlerde patlayan telefon dendiğinde akla ilk olarak Samsung Galaxy Note 7 geliyor, ancak bu kez bir Galaxy Note 2, uçakta, yolculuk esnasında alev aldı. Uçak, inişini güvenle gerçekleştirirken pilin yanması, herhangi bir yaralanmaya yol açmadı.

Olay, Hindistan'da, bir IndiGo uçağı Singapur'dan Chennai'ye giderken yaşandı. İddiaya göre uçaktaki yolcular, kabindeki kokuyu fark ederek yetkilileri bilgilendirdiler. Bunun üzerine mürettebat, dumanın çantaların bulunduğu tavan kısmından geldiğini fark etti ve yolcuları diğer koltuklara yönlendirdi. Mürettebat, yanan şeyin bir Galaxy Note 2 olduğunu ortaya çıkararak alevleri yangın söndürücü yardımıyla söndürdü.

Yaşanan olay üzerine Hindistan'ın bir devlet birimi olan Directorate General of Civil Aviation'ın Galaxy Note serisi telefonların uçuşta kullanılmamasına veya kapalı tutulmasına yönelik bir tavsiye yayınlayacak. Olayın şu sıralar Galaxy Note 7'leri geri toplamakla meşgul olan Samsung için iyi bir zamana denk gelmediği kesin. Hindistan'da 2012'de satışa sunulan Galaxy Note 2 ise Samsung tarafından artık satılmıyor.

Okuyucu Yorumları