Bu sensörle sıra bekleme derdine son!

Avuç içine sığabilen bu minik sensör, bizi günlük hayatımızda önemli bir dertten kurtaracak!

Sıra bekleme derdine son!

Öğle yemeğine çıktınız, çok aç veya kısıtlı bir vaktiniz var. Bu nedenle servis sırası beklemek istemiyorsunuz ve kalabalık lokantalardan kaçınıyorsunuz. Veya bir fincan kahve için kafeye gitmek istiyor, ancak yine sıra beklemekten korkuyorsunuz. Bu gibi senaryolar çoğaltılabilir, ancak temelde sıra beklemek istemiyorsunuz, istemiyoruz. Şimdi bunun bir çözümü var: Density Sensör, yani Yoğunluk Sensörü.

Geliştirilen bu avuç içine sığacak boyutta olan Density Sensor, üzerindeki kızıl ötesi alıcı ve diğer bağlantıları sayesinde çevrenizdeki restoran ve kafelerin doluluk oranlarını size bildirebiliyor. Sensörü girişlerine yerleştiren mekanlar, bu sayede içeride kaç kişi olduğunu dışarıdakilere bildirebiliyor. Elbette bu bilgiyi size bir cep telefonu uygulaması vasıtasıyla ulaştıran sensör, böylece servis sırası beklemek istemeyenlere büyük avantaj sağlıyor.

Berkeley Kaliforniya Üniversitesi'nde kullanımda olan sensör, yaygın bir şekilde kullanıma kısa vadede sunulur mu bilinmez, ancak çevremizdeki restoran ve kafeleri gösteren uygulamalardan sonra buna bir de yoğunluk durumlarını ilave etmenin güzel bir eklenti olacağı kesin.

Okuyucu Yorumları