Bu Şirketler Verilerinizi Silmemekte Israr Ediyor

Sık kullanılan bazı online hizmet ve platformlar kişisel verilerinizi silmenize bile izin vermiyor. İşte bu şirketlerin listesi...

Bu şirketler verilerinizi silmiyor

Facebook ile ilgili ortaya çıkan endişe verici gerçekler, dünya çapında bir çok online kullanıcının eriştiği hizmetler konusunda tedirgin olmasına sebep oldu. Hangi online hizmetin hakkımızda ne tür veriler sakladığını öğrendiğimizde aklımıza ilk gelen çözüm, bu verilerin silinmesini talep etmek oluyor. Ancak bir çok büyük şirket, verilerimizin silinmesine bile izin vermiyor.

Bu Şirketler Verilerinizi Silmemekte Israr Ediyor

Bazı şirketler silinen hesabımızla birlikte verilerimizi de silerken, bazıları hesabımızı kapatmayı bile zor hale getiriyor. Secured.fyi adlı siber güvenlik kuruluşunun yayınladığı "Naughty List (Yaramaz Listesi)" adlı araştırma sonuçları ile hangi online hizmetlerin bu konuda ne kadar duyarsız olduğunu gösteriyor.

Facebook'un bu listede birinci sırada olmaması şaşırtıcı, bu onur görünüşe bakılırsa LinkedIn'e ait. LinkedIn sadece hesabınızı silmenize izin vermemekle kalmıyor, ayrıca kurabiyeler ile izinizi sürüyor. Facebook'un en azından zor da olsa hesap silme olanağı tanıması onu LinkedIn'den nispeten daha iyi yapıyor. Ancak kötünün iyisi olmak pek de bir anlam ifade etmiyor olabilir.

Okuyucu Yorumları