Bu ülkelere Xbox One yok!

Hangi ülkenin ne zaman Xbox One'a kavuşacağı belli oldu ama Türkiye'nin adı bile geçmiyor...

Bu ülkelere Xbox One yok!

Microsoft, Mayıs ayında yaptığı Xbox One açıklamasından bu yana geçen süre içerisinde, başta zorunlu Kinect bağlantısı olmak üzere, ikinci el oyun kullanım düzenlemesi ve sürekli online olma durumları ile sürekli geri adım atıyor ve düşündüğü kısıtlamaları tek tek geri çekmek zorunda kalıyor.

Son olarak Kinect bağımlılığını ortadan kaldıracağını iddia eden Microsoft, son zamanlarda üst üste aldığı radikal kararların ardından, cihazın resmi çıkış tarihini bazı ülkeler için erteledi. Xbox Wire blogu üzerinden yayınlanan habere göre, Microsoft, Xbox One için hesaplanan ülke pazarlarını başlangıçta küçük tutacak ve bazı ülkelerde konsolun çıkışı ancak 2014 yılı içerisinde gerçekleşecek. Başlangıçta, toplam 21 farklı pazarda boy göstereceği iddia edilen konsol için açıklanan yeni pazar rakamı 13 olarak lanse edildi. Son açıklamadan sonraysa; ABD, Avustralya, Avusturya, Brezilya, Kanada, Fransa, Almanya, İrlanda, İtalya, Meksika, Yeni Zelanda, İspanya ve İngiltere konsola ilk başta söylendiği üzere, en geç bu yılın Kasım ayı içerisinde kavuşacaklar. Belçika, Danimarka, Finlandiya, Hollanda, Norveç, Rusya, İsveç ve İsviçre gibi ülkelerse ne yazık ki konsolu 2014 yılına kadar göremeyecekler.

Microsoft yaptığı açıklamada; "Müşterililerimizi Xbox One cihazını aldıkları ilk günden itibaren mutlu etmek hedefimiz" şeklinde bir beyanda bulunulurken, tüm sistemin kullanıcıların istediği gibi çalışması ve bazı zorlukların giderilmesi biraz daha çalışma yapmaları gerektiğini söyledi. Altı çizilen önemli zorluklar arasındaysa, bölgesel destek, ses - dil destekleri ve yerel marketlere ulaşma gibi başlıklar öne çıkartıldı.

Okuyucu Yorumları