Bu web sitesi gerçekten çalışmıyor mu?

"Bu site neden açılmıyor?" Sık sık kendimize sorduğumuz bu sorunun cevabı, işte bu adreste gizli!

Bu site çalışıyor mu?

Bazen işler yolunda gitmediğinde web siteleri yüklenmeyebilir. Bu durumda hatanın onarılmasını bekleriz ve yapabileceğimiz bir şey yoktur. Ancak bazen bu kesintinin web sitesi veya üzerindeki sunucu ile ilgisi olmayabilir. Kendi ağımızdaki bir sorun veya engel de sitenin yüklenmemesine yol açabilir.

Sorunun nereden kaynaklandığını anlamak ise Down For Everyone Or Just Me? adlı web sitesiyle oldukça kolay. Siteyi açtıktan sonra kontrol etmek istediğiniz sitenin adresini girmeniz yeterli. Site size, ziyaret etmek istediğiniz adresin gerçekten çökmüş olup olmadığını söylüyor. Eğer adreste bir sorun yoksa, sorunun sizinle ilgili olduğunu kolayca anlayabiliyorsunuz...

Yağmur yağacak mı? Bugün Cuma mı?..

Yağmur yağacak mı?

Tüm öğrenmek istediğiniz yarın yağmurun yağıp yağmayacağı ise neden detaylarla uğraşasınız ki? goingtorain.com adlı web sitesini ziyaret etmeniz yeterli. Hizmet, konumunuzu IP adresiniz yoluyla belirlemeye çalışıyor, bu nedenle her servis sağlayıcıda doğru bir biçimde çalışmayabilir.

Bugün Cuma mı?

Bu "önemli" soruyu cevaplayacak bir web sitesinin yanında bir Android ve bir iPhone uygulaması, hatta bir Facebook sayfası bile var.

Okuyucu Yorumları