Bu yeni şarj teknolojisine inanamayacaksınız!

Oppo'nun MWC'de tanıttığı bu yeni şarj teknolojisi, 15 dakikada tam bir şarj dolumu sunuyor!

Sadece 15 dakikada şarj!

Bir akıllı telefona sahip olmanın en iyi yanı doğal olarak onu rahatça kullanmaksa, en kötü yanı ise herhalde cihazınızın enerjisi tükendiğinde şarj etmek için buna ara vermek zorunda kalmanız. Birçok akıllı telefonu tatmin edici bir düzeyde şarj etmek saatler sürebiliyor, en şanslı olanlarımız bile yaklaşık bir saate ihtiyaç duyuyor.

Oppo, mobil cihaz kullanımının belirleyici unsurlarından biri olan batarya teknolojilerine dikkat çekici bir yenilik geliştirdi. Şarj süresini çarpıcı bir biçimde düşüren bu yeni teknoloji Super VOOC Flash Charge adını taşıyor. Firmadan yapılan açıklamaya göre bu şarj tekniği sayesinde 2.500 mAh kapasiteli bataryaya sahip bir telefon 15 dakikada tamamen şarj edilebiliyor.

Barselona'daki MWC 2016 etkinliğinde görücüye çıkarılan Super VOOC Flash Charge, Oppo'nun aynı işlevi gören bir önceki teknolojisini çok daha ileriye götürüyor. Zira bir önceki cihazda beş dakikalık bir şarjın ardından iki saate kadar telefon kullanım ömrü sağlanırken, yeni teknolojiyle aynı şarj süresiyle 10 saatlik bir kullanım ömrü sunuluyor. (Evet, yanlış okumadınız "on" saat.)

Hem microUSB hem de USB-C cihazlarda rahatlıkla çalışabildiği söylenen Super VOOC Flash Charge'ın teoride Samsung Galaxy S7 ve Google Nexus 6P gibi modellerle uyumlu olması mümkün. Fakat bu teknolojinin yalnızca Oppo telefonlarla çalışabildiği ortaya çıkarsa da buna şaşırmamak lazım.

Nasıl çalışıyor?

Bu müthiş şarj teknolojisi cihazınızı özel bir bir şarj algoritmasıyla besliyor. Bu teknik sayesinde cihazınızın olabildiğince hızlı şarj olması için düşük sıcaklıktaki elektrik titreşimleri dinamik bir biçimde kontrol edilmiş olarak iletiliyor. Oppo, Super VOOC Flash Charge'ı bu yıl içerisinde kullanıma sunmayı planlıyor, fakat bunun nerelerde ve ne zaman gerçekleşeceğine dair henüz açıklama yapılmış değil.

Okuyucu Yorumları