Bu yunus, suya düşen telefonu kurtardı...

Denize veya havuza düşen telefonunuzu, bir yunusun size geri getireceği hiç aklınıza gelir miydi?

Teknoloji dostu yunus...

Eğer cep telefonunuzu havuza ya da denize düşürürseniz çok fazla bir seçeneğiniz bulunmaz. Seçenekleriniz, telefonunuzdan vazgeçip yeni bir tane almak ile kendiniz de ıslanarak telefonunuzu aramaya başlamak arasında sınırlıdır. Ya da zeki bir yunus, telefonunuzu size geri getirebilir.

Bu son seçenek, Miami Heat profesyonel basketbol takımı dansçılarından Teressa Cee'nin Bahamalar'a ziyareti sırasında karşılaştığı seçenekti.

Cee'nin Facebook'a yüklediği videoda, insanların yunuslar ve deniz aslanları ile beraber eğlenmelerine imkan tanıyan bir yer gözüküyor. Videoda durumu anlatan Cee, telefonunun bir arkadaşı tarafından "yanlışlıkla" suya düşürüldüğünden ve dibe çöktüğünden bahsediyor.

Daha sonrasında ise, Cacique adlı yunus, düşen telefonu görerek derinliğe iniyor ve telefonu alarak kibar bir şekilde yüzeye çıkartıyor ve teslim ediyor.

Üstelik videoda gözüken bu davranış, hayvanların teknoloji ile ilk teması değil. Açgözlü bir martı, 2012 yılında bir GoPro kamerayı almıştı. Penguen yiyen bir kuş olan Striated Caracara, BBC belgeselcilerinin gizli kamerasını çalmış ve farkında olmadan bir hava fotoğrafçısı haline dönüşmüştü. En azından yunus Cacique, telefonu geri verme nezaketine sahipti...

Okuyucu Yorumları