"Burada Pokemon görmek istemiyoruz"

Sonunda bu da oldu; bir belediye başkanı, kendi sınırları içindeki Pokemon'ları kovmak için harekete geçti!

"Burada Pokemon görmek istemiyoruz"

Büyük bir teknoloji kavram karışıklığı ya da alanını koruma çabası örneği olarak belediye başkanı Fabrice Beauvois, bütün cep yaratıklarının (Pokémon'ların) kasabasını terk etmesini istemekte. Belediye başkanının Pokémon Go'nun üreticisi Niantic'e gönderdiği kararnamede, Lyon'un kuzeydoğusunda yer alan 800 kişilik Bressolles yerleşkesinden tüm Pokemon'ların çekilmesi istenmekte.

Başkanın savunması ise, firmanın kasabaya yerleşmeden önce izin istememiş olması. Beauvois'nin Associated Press'e söylediğine göre bir Fransız kasabasında, bir kafe veya restoran sahibi dükkan açmadan önce belediye başkanının iznini istemek zorunda. Aynı şey, kasabanın sanal alanında yer alsa bile Niantic için de geçerli.

Her ne kadar Beauvois kasabasındaki kazalardan dolayı oyunu yasaklamayı istiyor olmasa da, bir sakinlik ve huzur ortamı hissi yaratmak istiyor. Tabii ki AP'ye yaptığı yorumlarının devamında bir miktar korku da gözüküyor: Oyun "bulaşıcı" bir şekilde yayılıyor, genç insanlar tehlikeli bir şekilde oyunun bağımlısı olabilirler ve kasabasında düzeni sağlamak kendi görevi.

Niantic, çağrılara uyarak çeşitli bölgelerden Pokémonları kaldırmış durumda. ABD Holocaust Müzesi ve İran'ın tamamı da bu bölgelerin içinde yar almakta. Ancak Beauvois'nin korumacı yaklaşımı, daha önceki itirazlardan çok daha farklı bir boyutta gibi gözüküyor...

Okuyucu Yorumları