Çalışmayan videolara, codec sorununa son

Bir video dosyasını, ne yaparsanı yapın açamıyor musunuz? Öyleyse bu araç sizin için...

Açılmayan video kalmasın!

Bir videoyu indirmek için saatlerce beklediniz. Ancak ona çift tıkladığınızda PC'nizde yüklü olmayan bir codec, bütün keyfinizi kaçırdı. VLC kullanıcılarının böyle bir sorunla karşılaşma ihtmali düşük, ancak geri kalanlarımız için de bir çözüm var.

Codec'ler bildiğiniz gibi farklı medya türlerini PC'nizde açabilmenizi ve yürütebilmenizi sağlarlar. CodecInstaller ise Windows'unuzda codec'leri yönetmeyi çok kolay bir hale getiriyor. Microsoft .NET Framework 2'ye ihtiyaç duyan CodecInstaller'ı yüklerken tarayıcı araç çubuğunu işaretlememeye dikkat edin.

CodecInstaller'ın arayüzü oldukça basit. En üstteki düğmeye basarak sisteminizde yüklü olan codec'lerin bir listesini görebiliyorsunuz. Analyze File düğmesi ise sorun yaşadığınız bir videoda size ihtiyaç duyduğunuz codec'leri gösteriyor.

Install Codecs düğmesine tıkladığınızda açılan pencereden sıkça kullanılan codec'lerin son sürümünü PC'nize yükleyebiliyorsunuz. Download düğmesi, sizi codec'in web sayfasına gönderiyor. Böylece codec'in en son sürümüne sahip olduğunuzdan emin olabiliyorsunuz.

İndirin: CodecInstaller

Okuyucu Yorumları