Call of Duty: Advanced Warfare'den iyi haber!

Call of Duty: Advanced Warfare'den, eski nesil konsol sahiplerine müthiş bir haber geldi!

Advanced Warfare müjdesi!

FPS oyunların en çok bilinen yapımlarından birisi olan Call of Duty, geçtiğimiz gün verdiği iki yeni haberle oyuncularda hem şaşkınlık, hem de sevince yol açtı.

İlk olarak sevindirici haberden başlayalım. Bu haber henüz konsollarını yeni jenerasyona yükseltmeyenler için geliyor zira Activision'dan yapılan bir açıklamaya göre CoD: Adwanced Warfare'in PS3 ve Xbox 360 versiyonuna sahip olan kullanıcılar, Mart ayının sonuna kadar aynı oyunu yeni jenerasyon konsollara yükseltebilecekler. Ayrıca bu işlem için hiçbir ücret alınmayacak olması da cabası!

Esas ilginç olan haberse devrik Panama lideri Manuel Noriega'nın, Call of Duty: Black Ops 2'deki karakter benzerliği yüzünden Activision'a dava açmış olması. Bir süre önce gerçekleşen bu olayda dikkat çeken, bir dönemler Amerika'nın New York eyaletinde belediye başkanlığı yapan ve günümüzde kariyerini avukat olarak sürdüren Rudy Giuliani'nin Activision'u savunacak olması. Giuliani'nin ilk açıklaması şöyle: "Manuel Noriega'nın Call of Duty serisinde gözüktüğü hakkındaki iddialar, yaratılan bir karakterin ona sadece benzerlik göstermesinden ibarettir. Zaten oyunda bulunan karakterin zorba bir diktatörle de uzaktan yakından alakası yoktur. Eğer açılan dava karşı taraf tarafından kazanılırsa, tarihi karakterlerin tümden yok olmasını izlememiz işten bile değil. Özellikle Amerika'nın yasa sistemi ile dalga geçen ve konuşma özgürlüğümüze saldırmış olan bir diktatöre karşı, Call of Duty gibi bir oyunu savunmak ve de yeniden mahkeme salonlarında böyle büyük çapta bir savunma yapmaktan dolayı çok mutluyum."

Okuyucu Yorumları