Canary Yapıları Android'e, Google Play'e geldi!

Chrome'un en yeni özelliklerini herkesten önce denemek istiyorsanız, bunu artık Android'de de yapabilirsiniz!

Chrome'u ilk deneyen siz olun!

Google, Canary kanalındaki Chrome yapılarını Play Store'a taşıyacağını duyurdu. Böylece Android tutkunları, web tarayıcısının yeni sürümlerini önceden deneyebilecekler.

Chrome'un Canary, Dev, Beta ve Stable olmak üzere herkese açık dört kanaldan dağıtıldığını muhtemelen daha önce de duydunuz. Google'ın "bleeding edge" sözcükleriyle tanımladığı Canary kanalı, en yeni özellikleri birkaç ay önceden denemenize izin veriyor. Material Design ve PC'de zararlılara karşı koruma gibi özellikleri ilk olarak bu kanalda, final yapıdan birkaç ay önce görmüştük.

Bu gelişmeyle birlikte son derece kararsız olan bu yapıları Android'de denemeniz mümkün hale gelmiş oldu. Google, bu yapıların test edilmeden otomatik olarak yayınlandığını ve riskli olduğunu kendi söylüyor. Her şeye rağmen yeni işlevleri herkesten önce denemek istiyorsanız, Chrome'un Canary yapısını buradan indirebilirsiniz.

Yeni yapılar, her bir büyük bug'ın onarılmasının ardından yayınlandığından, Canary yapılarının çok sık güncellenmesini bekleyebilirsiniz. Google'a göre güncellemeler, haftalık 100MB'tan fazla indirmeyle sonuçlanabilir; bu yüzden mobil veri kullanımını yakından takip etmenizde fayda var.

Okuyucu Yorumları