Canon'dan güç ve esneklik sunan kameralar!

Canon, video profesyonelleri için yeni güç ve esneklik seviyeleri sunan iki kompakt modelini tanıttı

Video profesyonellerine özel

Canon profesyonel video serisini ve XF200 modelleriyle genişletti. Bu iki yeni kompakt video kamera, farklı uzmanlık alanlarında çalışan kamera operatörlerine güçlü özellikler, profesyonel işlevler ve yüksek görüntü kalitesi sunuyor.

Canon'un son derece büyük bir başarı yakalayan XF105 ve XF100 modelleri temel alınarak üretilen bu modeller, farklı alanlarda çalışan video profesyonellerinden alınan geri bildirimler doğrultusunda güçlendirildi. XF serisini genişleten bu modellerin her ikisi de, güçlendirilmiş Canon HD Video Sistemi ile artık çok daha ileri düzeyde çok yönlülük, sayısız kayıt modu, kablosuz bağlanma imkanı ve geliştirilmiş operasyon tasarımı sunarak, operatörlerin işleriyle ilgili çekim, görüntüleme ve dağıtım süreçlerinde daha özgür olmalarını sağlıyor.

Çok yönlülük için tasarlandı

Yeni kameralar; kullanıcıların bir kompakt kamerayla şimdiye kadar hiç olmadığı kadar çok şey başarmalarına imkan tanımak üzere tasarlandı. Bu modeller olağanüstü görüntü kalitesini ve yeni profesyonel özellikleri birleştirerek, kamera operatörlerinin işlerini bir üst seviyeye çıkarmalarına izin veren esnekliği sunuyor.

Her iki kamera da Canon'un HD Video Sistemi ile destekleniyor ve önemli güçlendirmeler içeriyor. İki modelde de kapasitesi iki kat artırılan 20x optik zumlu 26,8mm geniş açılı Canon HD lensi var ve Canon'un en son HD CMOS PRO görüntü sensörü ve güçlü bir DIGIC DV 4 işlemcisiyle çalışıyor. 50Mbps MPEG kaydı ve 4:2:2 renk örneklemesiyle birleştiğinde elde edilen sonuç, düşük ışık altında bile mükemmel görüntüler üreten yüksek hassasiyet ve geniş dinamik aralıkla, televizyon yayıncılığı için uygun video kalitesi.

Profesyoneller için güçlendirildi!

Profesyoneller için güçlendirildi!
XF205

Profesyoneller için güçlendirildi; her sektör için uygun

XF205 ve XF200 kamera operatörlerinin yeni ortaya çıkan ve birbirinden farklı ihtiyaçlarını desteklemek için tasarlandı. Operatörlerin sayısız platformda anında çekim yapabilmelerine imkan tanıyor. Çok çeşitli kayıt seçeneği, yüksek çözünürlüklü MXF dosyaların CF kartlara, MP4 dosyaların ise SD kartlara eş zamanlı olarak, HD formatında veya daha düşük bir çözünürlükte kaydedilmesini sağlıyor. Bu özelliğiyle hem televizyon yayıncılığı hem de internet kanalları için yapılan çekimlerde ideal bir seçenek.

Kameraların tasarımı operatörlere sezgisel kullanım imkanı tanıyan bir araçla optimize edildi. Kontrol ve denge gücünü artıran yeni döner kulp, uzun çekimler sırasında kasılmaları önleyip daha konforlu bir kullanım sunuyor. Odak, zum ve iris için üç farklı lens halkası, kamera operatörlerinin aşina olduğu bir yapılandırma sunarken, operatörlerin dinamik çekim ortamlarında çok daha hızlı yanıt üretmelerine imkan tanıyor.

Çekimlere kadrajlanmayı ve izlemeyi kolaylaştıran önemli güçlendirmeler de yapıldı. Optimize edilmiş vizörde, odak kontrolü yapılırken doğruluk seviyesini artıran 1,23 milyon nokta çözünürlüğü var. Modellerde artık 3,5 inç OLED ekranın kullanılması daha yüksek kontrast, daha canlı renkler ve daha hızlı yanıt süreleri sunarak özellikle aydınlatma seviyesi yüksek ortamlarda kusursuz işlem yapılmasını sağlıyor.

XF205 ve XF200 deneyimsiz operatörler için de ideal araçlar. Profesyonel kullanıcıların beklediği kontrolü ve hassasiyeti sundukları gibi, sezgisel kontrol düzeni, tam otomatik çekim modu ve Yüz Tespiti dahil olmak üzere çeşitli yardımcı işlevleri sayesinde amatör kullanıcıların da harika görünen videolar çekmelerine imkan tanıyor.

Profesyonel ses ve bağlantı

Ses kaydı kapasitesinin yükseltilmesiyle televizyon yayıncılığına uygun profesyonel kalitede ses kaydı yapılabiliyor. İki model de iki XLR girişiyle dört kanallı lineer PCM kaydını destekler. Dolayısıyla profesyonel mikrofon opsiyonlarının kullanılabilmesine imkan tanıyor.

Modellerin ikisinde de Wi-Fi ve Ethernet LAN bağlantısı var. Böylelikle akıllı telefonlar, tabletler ve diz üstü bilgisayarlar gibi cihazlarla doğrudan veya kablosuz bağlantı kurabilirler. Kablosuz bağlantı özelliği sayesinde kamera uzaktan kumanda edilebilir, çekimler uzaktan izlenebilir ve ilave bir yazılıma gerek olmadan, FTP aracılığıyla dosyalar rahatlıkla aktarılabiliyor. Ayrıca, yeni CameraAccess işlevi sayesinde, düşük kaliteli proxy dosyaların Wi-Fi aracılığıyla başka bir cihaza akışı yapılabilir ve böylelikle flaş haberler gibi sıcak içeriklerin hızla paylaşılabilmesi sağlanıyor. Buna ek olarak, çok kameralı çekimler veya diğer yayıncılık ekipmanlarıyla kolayca entegre olabilmesi için XF205'in bağlantı opsiyonları, seçilebilir 3G-SDI/HD-SDI, Süre Kodu ve Genlock terminallerinin eklenmesiyle geliştirilmiş durumda.

XF205 ve XF200 2014 yılının Temmuz ayı ortalarından itibaren Avrupa'dan temin edilebilecek.

Okuyucu Yorumları