Canon yeni efsanesini tanıttı: EOS 5D Mark IV

Canon, efsanevi EOS 5D ailesinin en yeni üyesi 5D Mark IV'ün örtüsünü kaldırdı.

İşte EOS 5D Mark IV

Canon, efsanevi EOS 5D ailesinin en yeni üyesini, mükemmel çekimin peşinde olan fotoğrafçılar için tasarladığı, dört gözle beklenen EOS 5D Mark IV'ü ilk kez gözler önüne çıkarttı. Kullanıcılarına hikayeleri anlatma gücü vermesiyle ünlü olan EOS 5D serisi, tarihi boyunca dünyanın en önemli anlarının büyük bir çoğunun yakalanmasına aracılık etti. EOS 5D Mark III modelinin bir takipçisi olan bu fotoğraf makinesi, şimdiye kadar üretilmiş en çok yönlü EOS modeli olması için fotoğrafçılardan geri bildirimler alınarak tasarlandı.

Düşük ışıkta yüksek performans

Geniş bir pozlama enlemine sahip 30,4 megapiksel CMOS sensörü, 7 kare/sn.'lik yüksek çekim hızı, dahili 4K video kaydı ve dahili Wi-Fi ve GPS özellikleriyle bu model, hız ve çözünürlük gücünü mükemmel düşük ışık performansı ve video işlevselliği ile birleştiriyor. EOS 5D Mark IV, yenilikçi Dual Pixel RAW dosya formatına sahip olan ilk EOS fotoğraf makinesi olma özelliğini de taşıyor. Dual Pixel RAW dosya formatı sayesinde fotoğrafçılar post prodüksiyon aşamasında netlik noktasında ayarlama veya düzeltme yaparak, ön plandaki bulanıklığı kaydırarak veya görüntüdeki ışık lekelerini azaltarak çekimlerine ince ayar yapabiliyorlar.

Canon ayrıca bu fotoğraf makinesiyle el ele vererek çalışacak iki yeni yüksek performanslı L serisi lensinin de tanıtımını yaptı: EF 24-105mm f/4L IS II USM ve EF 16-35mm f/2.8L III USM.

Saniyede 7 kare çekiyor

Anında harekete geçip sonuç sunmak ve hiçbir çekimi kaçırmamak için tasarlanan EOS 5D Mark IV'ün yüksek hızlı okuma teknolojileri ve DIGIC 6+ işlemcisi size Tam AF / AE takibiyle tam çözünürlükte 7 kare/sn'de çekim yapabilme gücü kazandırıyor. Tek bir seri çekimde 21'e kadar RAW görüntü ve sınırsız sayıda JPEG görüntü çekimi kapasitesiyle her zaman bir sonraki kareye hazır olacaksınız. Haber çekimleri veya hayvanların doğal ortamlarında çekimleri gibi sessiz çekim yapmak gereken durumlarda asgari gürültüyle çekim olanağı sunan "Sessiz Tek Çekim" ve "Sessiz Sürekli Çekim" modları kullanılabiliyor.

İki yeni lens ile geldi

Canon dünyanın mevcut en geniş lens seçeneğine sahip olmasıyla ünlüdür ve bu inanılmaz zenginlikteki lens serisine bugün EF 24-105mm f/4L IS II USM ve EF 16-35mm f/2.8L III USM lens modellerini de ekledi. Tam anlamıyla esnek ve dayanıklı bir gündelik çekim lensi olan EF 24-105mm f/4L IS II USM, zum aralığının tamamında kenardan kenara yüksek netlik elde etmek isteyen her fotoğrafçı için ideal bir araç. 24-105mm netlik mesafesi ve f/4 diyaframı farklı sahne, konu çeşidi ve ışıklandırma durumu için ideal olduğu gibi iyileştirilmiş 4 duraklı IS özelliği ve video için tasarlanmış yeni EDM özelliği sayesinde video çekim sırasında sessiz diyafram ayarı yapılabilir. Gözleri üzerinde toplayacak olağanüstü yüksek kalitede görüntüler çekebilmeniz için Canon 16-35mm f/2.8L III USM lensini lanse etmenin de gururunu taşıyor. EOS 5D Mark IV modelinde kullanılanlar gibi yüksek çözünürlüklü sensörlerle mükemmel bir uyum içinde çalışan bu yüksek performanslı lens, profesyonel ve iddialı amatörler için olağanüstü görüntü kalitesi sunuyor. Çok yönlü netlik mesafesi (16-35mm) yakın plandan çalışması gereken düğün fotoğrafçıları ve foto muhabirleri için cazip bir özellik iken lensin hızlı, sabit f/2.8 maksimum diyafram değerine sahip olması bu modeli düşük ışık altında çekim yapan fotoğrafçılar için cazip bir tercih haline getiriyor.

Okuyucu Yorumları