Çelikten bile sağlam telefon: Turing Phone

Ortaya çıkan bu telefon tasarımıyla uzay gemisini andırırken, Süpermen kadar da güçlü!

Çelikten sağlam telefon geldi

Turing Robotics tarafından tasarlanan Turing Phone, dış görünüşüyle adeta bir uzay gemisini andırırken, öte yandan bir o kadar da güçlü bir cep telefonu. Şu ana kadar olan cep telefonlarını unutturacak ölçüde sağlam yapıda tasarlanan Turing Phone, adeta "çelikten bile sağlam".

Turing Phone'un sağlam olmasının ardındaki gerçek ise yapımında kullanılan malzeme. "Liquidmorphium" adında bir malzemeyle yapılan dış kaplaması, adeta Terminatör'den fırlamış gibi bir telefonun ortaya çıkmasını sağlamış.

Sağlam olmasına karşın tasarımıyla hantal görünmeyen Turing Phone, aslında oldukça şık bir cep telefonu. Farklı renk seçenekleriyle tercih edilebilecek olan telefon, üzerinde 5.5 inç boyutunda Full HD bir ekran bulunduruyor. Snapdragon 801 işlemcisiyle çalışan Turing Phone, 13 ve 8 megapiksellik kameraların da sahibi. Ayrıca telefon 3 GB RAM ile 16 GB, 64 GB ve 128 GB'lık depolama kapasitesi seçenekleri sunuyor.

Turing Phone'un adını almasında en önemli detaylardan biri ise üst düzey güvenlik önlemlerine sahip olması. Böylece Enigma şifrelemesini kıran Alan Turing'e de bir gönderme yapılan telefonda, yüksek güvenlik önlemleriyle bilgilerin gizliliği amaçlanmış.

Android 5.1 işletim sistemiyle çalışan Turing Phone, 31 Temmuz günü 16 GB'lık versiyonuyla 610 dolardan ön siparişe çıkıyor.

Okuyucu Yorumları