Cep telefonlarına daha fazla hız dopingi!

Yeni nesil cep telefonlarının hızlanmasının önündeki en büyük engel, nihayet aşıldı!

Ceplere depolama dopingi!

Son zamanlarda daha çok işlemci savaşlarıyla anılan cep telefonları elbette daha yüksek hızlara erişmek için yalnızca işlemciye ihtiyaç duymuyorlar. Bu bir takım oyunu ve yüksek performansta depolamanın da önemi büyük. Buna bağlı olarak söyleyebiliriz ki artık mobil cihazlarda depolama noktasında da daha yüksek hızlara erişmek mümkün olacak. Zira daha yüksek hız ve güvenlik için JEDEC Solid State Teknoloji Komisyonu yeni standart eMMC 5.1'e geçiş yaptıklarını açıkladı.

Flash depolama noktasında eMMC 5.1'e geçiş yaparak son dönemin gözde video teknolojisi 4K'ya göz kırpan JEDEC, elbette cep telefonu markaları tarafından da hemen kabul gördü. Zira son çıkan dedikodulara bakacak olursak Samsung, yeni amirali Galaxy S6'da 32GB, 64GB ve 128GB eMMC 5.1 standardında depolama birimi kullanacak. Bunun cevabını önümüzdeki hafta Mobil Dünya Kongresi'nde alacağız.

Yeni eMMC 5.1 standardı okuma ve yazma hızlarına katkı sağlayacak. 250 MB/s okuma hızı sunan yeni depolama standardı, ayrıca 125 MB/s yazma hızı sunabiliyor. Rastgele okuma performansıyla 11.000 IOPS değere erişebilen eMMC 5.1, 13.000 yazma hızı sunuyor.

Okuyucu Yorumları