Ceplere özel Ubuntu resmen tanıtıldı!

İşletim sistemi devinden, tüm Android ceplerde çalışan yepyeni bir işletim sistemi daha geliyor!

Ve büyük cep bombası patladı!

Ceplere özel Ubuntu'nun nasıl çalıştığını ve detaylarını bu videoda öğrenebilirsiniz!

Ubuntu web sitesindeki geri sayım, sitenin yoğunluktan çökmesiyle sonuçlandı ve beklenen dokunmatik destekli Ubuntu, Londra'daki büyük bir basın etkinliğinde ortaya çıktı. Ubuntu'nun dokunmatik cepler gibi cihazlara yönelik yeni sürümünün ilk bakışta fiziksel düğmelerden ziyade, işlevleri Windows 8 gibi ekranın kenarlarına yerleştirdiği görünüyor.

Canonical, dokunmatik Ubuntu'nun herhangi bir Android'li cepte çalışabildiğini söylüyor. Hatta Ubuntu, tanıtım sırasında bir Galaxy Nexus üzerinde gösterildi. İşlevlerinin ekranın köşelerine gizleyen dokunmatik Ubuntu, Canonical'a göre diğer platformlara kıyasla işlerinizi daha hızlı yapmanıza olanak tanıyor. Parmağınızı ekranın köşelerinden içeriye doğru sürükleyerek görünür hale getirdiğiniz düğmeler, Windows 8'i anımsatıyor.

Canonical, Ubuntu'nun bu dokunmatik sürümünde ilk olarak kurumsal piyasaya önem veriyor. Şirkete göre çalışanlar, dokunmatik Ubuntu sayesinde hem PC'lerle, hem de akıllı cep ve sunucularla çalışacak tek bir işletim sistemine sahip oluyorlar.

Devamı, haberimizin ikinci sayfasında...

Dokunmatik Ubuntu'lu cepler ve daha fazla detay!

Dokunmatik Ubuntu'lu cepler ve daha fazla detay!

Canonical, Ubuntu'yu Android'li ceplerimize yükleyebileceğimizi söylüyor. Ancak henüz Ubuntu ile anlaşmaya varan herhangi bir sağlayıcı bulunmadığından, herhangi bir üreticinin Ubuntu'lu cep üretme gibi bir planı yok.

Çift çekirdekli Corex-A9 işlemcili, 800x400 çözünürlüklü bir telefonun işletim sistemini rahatlıkla çalıştırabildiği söyleniyor. 720p çözünürlük, dört çekirdek gibi bir donanıma sahip cepte ise Ubuntu çok daha iyisini yapabiliyor. İşletim sisteminin yüklü olduğu bir cebi istasyona yerleştirerek onu monitörde, tam bir Ubuntu olarak kullanmanız mümkün oluyor.

Galaxy Nexus'a uyumlu bir yapının önümüzdeki haftalarda indirmeye sunulacağı söyleniyor. İlk Ubuntu'lu cep ise muhtemelen 2014'ten önce çıkmayacak.

Akıllı ceplere özel Ubuntu'yu videomuzda daha yakından tanıyın!

Okuyucu Yorumları