"Cepten Sesli Betimleme"ye dünya birinciliği

Turkcell Hayal Ortağım "Cepten Sesli Betimleme"ye dünya birinciliği .

Cepten Sesli Betimlemeye ödül

GSMA Mobil Dünya Kongresi kapsamında organize edilen Global Mobil Ödülleri'nde teknoloji ve iletişim dünyasının önde gelen şirketleri tarafından geliştirilen servis, uygulama ve projelerle yarışan Turkcell, Young Guru Academy (YGA) işbirliğinde ve Sesli Betimleme Derneği'nin desteğiyle görme engelliler için geliştirdiği Hayal Ortağım "Cepten Sesli Betimleme" servisi ile ödüle layık görüldü. Teknoloji ve iletişim devlerini geride bırakarak "Erişilebilirlik ve Sosyal Hayata Dahil Edilme Alanında Mobilin En İyi Kullanımı" kategorisinde ödüle layık görülen "Cepten Sesli Betimleme", görme engellilerin hiçbir ayrıntıyı kaçırmadan sinemada izledikleri filmden daha fazla keyif almalarını sağlamak amacıyla geliştirildi. "Cepten Sesli Betimleme", filmlerin kilit noktası olan çevre, mekân, kişi ya da objeye dair özelliklerin; diyalogsuz sahnelerin sesle aktarılabilmesini sağlıyor.

Bu yıl Barselona'da gerçekleştirilen GSMA Mobil Dünya Kongresi'ndeki Global Mobil Ödülleri bu yıl farklı bir yapıya giderek etkinlik süresince her gün düzenlenen ödül törenleriyle dağıtılıyor. Bugün gerçekleşen törende "Erişilebilirlik ve Sosyal Hayata Dahil Edilme Alanında Mobilin En İyi Kullanımı" kategorisinde ödüle değer görülen "Cepten Sesli Betimleme" servisinin ödülünü Turkcell CEO'su Kaan Terzioğlu aldı.

Mobil dünyanın en iyilerinin seçildiği Global Mobil Ödülleri'nde ödüle layık görülmekten duydukları gururu belirten Kaan Terzioğlu, "Engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak, onların sosyal hayata daha aktif katılmalarına destek olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz Cepten Sesli Betimleme ile görme engelli bireylere keyifli bir sinema deneyimi sunarken onların sosyal yaşamlarını da güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Bizim için aldığımız bu ödül, servisimizin amacına ulaştığının göstergesi. Teşekkür ediyoruz" dedi.

Okuyucu Yorumları