CES 2016'dan geleceğin 5 televizyonu!

Saydam, OLED, modüler TV'ler ve fazlası. İşte resmi olarak sergilenen geleceğin TV'leri!

Geleceğin 5 televizyonu!

CES, önümüzdeki aylarda çıkacak 4K ekranlarla bizi heyecanlandırdı. Samsung'un Quantum Dot teknolojisine sahip kavisli SUHD'sinden LG'nin G6 Signature OLED TV'sine bu sene çıkacak harika TV'leri yakalamak zor olacak.

Samsung ve LG, 2016'daki amiral gemisi ürünlerini bizlere göstermekle yetinmeyip, geleceğe ait prototiplerini de gösterdiler. İlk kez CES'te gördüğümüz bu ürünler, piyasadaki TV'lere kıyasla eşsiz özelliklere sahipler. Sonuncusunun üretimine başlanmış olsa da, geriye kalan dördünü 5 seneden önce piyasada görmeyeceğiz.

Samsung'un modüler TV'si

Samsung standının en gerisine yerleştirilen 170 inç'lik bu SUHD devi, çözünürlük açısından yenilik sunmuyor olabilir. Peki ya bir düğmeye basarak 16:9 ekran oranında 21:9'a geçebilme işlevine ne dersiniz? Samsung, bu modüler ekran teknolojisinin gelecekte büyük ekranları taşımayı kolaylaştıracağını söylüyor.

CES 2016'dan geleceğin 5 televizyonu!

Samsung'tan Saydam OLED

Samsung'un araştırma-geliştirme bölümünün bu seneki tek yeniliği, modüler ekran değildi. Firmaya ayrılan bölümde gösterilen ekranlardan bir tanesi, pencere camı kalınlığındaki saydam OLED'li ekranlardı. Saydam ekranları ilk kez görmesek de Asya'nın dışına çıktıklarını Samsung sayesinde ilk kez görmüş olduk.

CES 2016'dan geleceğin 5 televizyonu!

LG'nin esnek ekranı

Samsung, ekranlardan oluşan devasa duvarlarını sergilerken LG, 18 inç boyutundaki katlanabilir ekranını bir grup gazeteciye gururla gösterdi. Tamamen bükülüp kıvrılabilen Full HD ekranların gelişine hazır mısınız?

LG 8K Super UHD TV

LG 8K Super UHD TV

LG, ileriye dönük düşünmeyi çok seven bir firma. Firmanın yeni 8K Super Ultra-High Definition televizyonu bunun iyi bir örneği. Bugün satın alabileceğiniz sadece 200 4K film olsa da Güney Koreli dev, bu 8K TV'sini 2016'da tüketicilere sunmayı planlıyor.

CES 2016'dan geleceğin 5 televizyonu!

Panasonic'in görünmez ekranı

Samsung'un saydam OLED'leri gibi Panasonic'in Invisible Display'i de TV'lerin sadece kullanıldığında görünmeleri gerektiğini düşünüyor. Firmanın ekranı, kullanımda olmadığında bir cam parçası gibi görünüyor.

Panasonic, yeni ekranını CES'te bir kütüphanenin önüne yerleştirerek gösterdi. Ekranın arkasında bir vazo, bir antika şişe ve iki plak vardı. Ekran açıldığında tüm ekran, bir anda simsiyah hale geldi. Bunun ardından maymun ve aslanın yer aldığı birkaç vahşi yaşam videosu gösterildi. Ekran son olarak yeniden saydam hale geldi.

Okuyucu Yorumları