Chrome 55, Adobe Flash'ı ölüme itecek!

Flash'ın yavaş ve sancılı ölümüne son noktayı koyan, Google'ın Chrome 55'i olabilir!

Chrome 55, son noktayı koyacak!

Google, Adobe Flash'ı tarayıcısından uzaklaştırmaya yönelik yeni bir hamleyi Chrome'un sene sonunda çıkacak sürümüyle yapacak. Aralık'ta yayınlanması planlanan Chrome 55, Google'ın Pazartesi yaptığı açıklamaya göre Flash yerine HTML5'i koyacak.

Chrome'un Flash bölümünü yöneten Anthony LaForge, bir blog gönderisinde şunları söyledi: "HTML5 çok daha hafif ve hızlıdır. Yayıncılar, sayfa yüklenmesini hızlandırmak ve pil tasarrufu sağlamak için HTML5'e geçmektedir. HTML5 ile çoğu web sitesinin daha hızlı tepki verdiğini ve daha verimli çalıştığını göreceksiniz."

Google'ın açıklamasına göre Eylül'de çıkacak olan Chrome 53 ile birlikte Flash'ın Chrome'daki önemi azaltılacak. Google'ın hamlesinin ardından Flash'ı geliştiren Adobe de yaptığı açıklamada HTML5'in geleceğin web platformu olduğuna inandığını tekrarladı.

Bir zamanların web oyunlarını çalıştırmakta, video izlemekte ve animasyonları canlandırmakta kullanılan vazgeçilmez standardı Flash, yüksek pil tüketimi ve güvenlik açıklarıyla bugün birçok firmanın gözünden düşmüş durumda. HTML5, herhangi bir eklentiye ihtiyaç duymadan grafik gösterebildiğinden, Flash'ın düşüşünü hızlandıran etkenlerden.

Okuyucu Yorumları