Chrome 73 Beta Android'e Karanlık Modu Getiriyor

Chrome 73 Beta'nın Android sürümünde görünen bir değişiklik, Google'ın karanlık mod devriminin son örneklerinden biri oldu!

Chrome karanlık tarafa geçiyor!

Tüm uygulama ve platformlara bir karanlık mod ekleme fikrinin Google tarafından uygulanması epey bir zaman aldı ancak teknoloji devinin her bir hamlesi, Google'ın karanlık mod fikrini her alanda uygulama kararlılığını göstermeye devam ediyor.

Chrome 73 Beta Android'e Karanlık Modu Getiriyor
Görsel 9to5Google

9to5Google'ın Chrome 73 Beta Android sürümünde rastladığı bir değişiklik, Google'ın karanlık modu Chrome tarayıcısına getirme hazırlıklarını devam ettirdiğini gösteriyor. Bu değişikliğin teknoloji devinin Chrome'un Mac ve Windows ile uyumlu koyu arayüz modunu duyurmasının hemen ortaya çıkması ise ilgi çekici bir detay.

Chrome 73 Beta sürümünde karşılaşılan değişim, Android Pie sürümü yüklü bir cihazda geliştirici seçenekleri üzerinden karanlık modun "Her zaman açık" konumuna getirilmesi ile görülüyor. Ancak Google'ın karanlık mod uygulamasının henüz çok başlarında olduğunu belirtmek gerekiyor, öyle ki karanlık modun varlığına dair tek kanıt bir linkte veya görsele dokunarak basılı tutulunca ortaya çıkan menüden ibaret. Dahası, söz konusu menüler dahi tam olarak karanlık moda hazır değil. Menülerdeki bazı yazılar arkaplan ile karşıt olarak ayarlanmış renklerini koruduğu için gri arkaplan üzerinde okunamaz durumda.

Bu özelliğin Beta versiyonunu geride bırakarak tüm kullancılara açılıp açılmayacağı henüz kesin olmasa da Google'ın bu konuda son zamanlarda gösterdiği kararlılık, popüler tarayıcının da karanlık mod devriminden nasibini alacağını net olarak gösteriyor. Karanlık mod, gözleri daha az yorması ve batarya ömründen tasarruf edilmesini sağlaması nedeniyle uzun bir süredir Android kullanıcılarının istek listesinde başı çekiyor. 9to5Google'a göre yakın zamanda Google Chrome'un diğer menüleri ve sekme başlıkları gibi birçok kısmı yakın zamanda karanlık moda kavuşacak.

Okuyucu Yorumları