Chrome hakimiyeti Edge'i ezmeye devam ediyor!

Yayınlanan istatistikler, Edge tarayıcısının Chrome'a karşı büyük bir yenilgi yaşadığını gösteriyor!

Chrome, Edge'i ezdi geçti!

Yayınlanan yeni rakamlar, Microsoft Edge tarayıcısı ile ilgili gidişatın hiç de iyi olmadığını ortaya koyuyor. Quantcast tarafından gerçekleştirilen analize göre Chrome yüzde 70'in üzerindeki kullanım oranıyla pazarın geneline hakimken, ABD'de Windows 10 kullanıcılarının sadece yüzde 12'lik bir kısmının Edge tarayıcısını kullandığı görülüyor.

Microsoft Edge şimdi Windows 10 için varsayılan tarayıcı konumundaysa -110 milyon yüklemeye rağmen- şirketin kendi web tarayıcısının daha iyi olacağını düşünmek mantıklı olacaktır. Ancak Quantcast verilerine göre Edge sadece bir başka web tarayıcısı indirmek için kullanılan Internet Explorer'ın tacını devralmış durumda. İstatistiklere bakıldığında ise Internet Explorer'ın hala ABD pazarının yüzde 20'si tarafından kullanıldığı görülüyor.

Dördüncü çeyrekte yayınlanması planlanan Windows Threshold Wave 2 ile birlikte Edge tarayıcısının eksiksiz bir sürümünün gelmesi bekleniyor. Ancak Microsoft, Edge tarayıcısına tüketicilerin gerçekten istediği özellikleri dahil edene kadar Chrome'un yükselişini izlemeye devam edeceği de açıkça ortada.

Okuyucu Yorumları