Chrome OS, yeni bir şifreleme deniyor!

Google'ın, Chrome OS'lu sistemlerin kilidini açmak için kullanacağı farklı yöntem ortaya çıkıyor!

Google'dan beklenen özellik!

Şu anda kullanılabilir olmayan önemli bir Chrome OS özelliği, Android Police tarafından en son geliştirici sürümünde ortaya çıkartıldı. Easy Unlock özelliği sayesinde, Chromebook gibi ürünlerin kilitlerini, telefonunuzu cihazın yakınında tutarak açmak mümkün olacak. Fotoğraftan anlaşıldığı kadarıyla, bu özellik bir şifre güvenliği bulundurmayacak. Yani kablosuz bağlantı aracılığı ile çalışacağını söylemek büyük oranda mümkün.

Şu anki sürümde, "Easy Unlock" özelliği varsayılan ayar olarak devre dışı bırakılmış durumda. Şimdilik özelliğin kullanılabilmesi için bir ayar yapmak mümkün değilken, Android Police'in düşüncesine göre, bu özelliği aktif hale getirecek bir Android uygulaması yapım aşamasında.

Google, Android telefonların kilitlerinin açılması için desenlerden yüz tanımaya kadar pek çok farklı yöntem kullanıyor ancak işletim sistemi için alışılagelmiş şifre sistemine güvenmemeyi tercih ediyor. Easy Unlock özelliğinin sistem içerisinde ne kadar kullanışlı olacağı, önümüzdeki aylarda ortaya çıkacak...

Okuyucu Yorumları