Chrome sekmesini not defterine dönüştürün!

Chrome sekmelerini kullanışlı bir not defterine dönüştürmenizi sağlayacak, 3 basit yol...

Chrome'u not defteri yapın!

Web'de dolaşırken ilginizi çeken bilgileri not almak isteyebilirsiniz. Bunun için Evernote, Google Keep, Pocket gibi tam donanımlı not alma yazılımlarını kullanabileceğiniz gibi, daha basit, Google Chrome web tarayıcınıza özel çözümlerden veya web sitelerinden faydalanmanız da mümkün. Aşağıda Chrome sekmelerinizi not defterine dönüştürmenin 3 yolunu size göstermek istiyoruz.

Chrome sekmesini not defterine dönüştürün!

1. Papier uzantısı: Chrome Web Store'dan yükleyebileceğiniz bu araç, aklınızdakileri yeni bir sekmeye yazmanıza izin veriyor. Klavye kısayollarıyla metni kalın, eğik veya alt çizgili yapmanıza izin veren uzantı, gözlerinizi yormayan bir gece moduna da sahip.

Chrome sekmesini not defterine dönüştürün!

2. a5.gg web sitesi: Bu web sitesini açar açmaz yazmaya başlayabilirsiniz. Çıktığınızda yazdıklarınız bilgisayarınıza kaydedilmiş olacak. Yazdıklarınız, tarayıcınızı açıp kapatsanız bile yerinde kalıyor.

Açık kaynak kodlu, çevrim dışı çalışma yeteneğine sahip Litewrite.net de başarılı bir not alma aracı. Gizliliğe önem verenler için a5.gg'nin aksine Litewrite'ın https bağlantısı üzerinden çalıştığını söyleyelim.

Chrome sekmesini not defterine dönüştürün!

3. Bu kod parçacığı: Aşağıdaki kod satırını Chrome'un adres çubuğuna yapıştırıp, Enter'a basarak bir not defteri açabilirsiniz. Ancak sekmeyi kapattığınızda yazdığınız her şeyin kaybolacağını unutmayın. Bu yüzden yazmayı bitirdiğinizde yazdıklarınızı bir başka metin düzenleyicisine kopyalayıp kaydetmeniz gerekiyor.

Chrome sekmesini not defterine dönüştürün!

Kullandığınız veya bildiğinz başka not alma uzantıları veya siteleri varsa, bizlerle yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları