Chrome uygulamaları için bir devrin sonu!

Google; Chrome uygulamaları konusunda, belki de kimsenin beklemediği, radikal bir karar verdi!

Chrome için bir devrin sonu!

Google'ın Chrome tarayıcısı, 2013'ten beri Mac, Windows ve Linux platformlarında bağımsız uygulamaları destekliyor, fakat bu durum yakın bir gelecekte değişecek gibi görünüyor. Firma tarafından yapılan duyuruya göre Chrome önümüzdeki iki yıl içerisinde bu uygulamalara verdiği desteği aşamalı olarak durduracak.

Bu hamlenin ardında yatan ana motivasyon ise Google'ın Chrome tarayıcıyı basitleştirme ve geliştiricileri daha standartlaştırılmış web uygulamalarına yönlendirme bağlamında aldığı kararlar. Chrome'un web uygulamalarının da kendilerine ayrılan pencerede daha küçük uygulamaları simüle etme açısından oldukça iyi bir iş çıkardıklarını söyleyebiliriz. Uygulamaları çalıştırmadan önce elbette Chrome'u açmış olmanız gerekiyor fakat söz konusu web uygulamalarının tarayıcıdan bağımsız bir hava oluşturdukları hissediliyor.

Chrome uygulamalarının aşamalı olarak durdurulması planı kapsamında 2016 sonu itibariyle yalnızca Chrome OS'de mevcut olacak yeni uygulamalar yayınlanacak. 2017 ortalarında Chrome uygulama mağazası Mac, Windows ya da Linux kullanıcılarına açık olmayacak (fakat eklentiler bu kullanıcılara da sunulmaya devam edecek) ve 2018'in başlarında da Chrome uygulamaları artık bütün bu platformlarda çalışmayacak.

Okuyucu Yorumları