Chromecast, Rickrolling kurbanı!

Chromecast'i hack'lemek üzere geliştirilen bu minik kutu, bakın ona neler yapıyor!

Chromecast hack'lenirse!

Geçtiğimiz günlerde mirroring işlevine kavuşan ve bu özelliği hemen bazılarına oyuncak olan Chromecast, TV'nize bağladıktan sonra bir daha çıkarmak istemeyeceğiniz bir cihaz olabilir. Ancak aramızdan bazıları, onunla daha eğlenceli işler yapmak için yaratıcılıklarını konuşturuyorlar. Yeni bir hack, Chromecast'in Rickrolling amaçlı kullanılabileceğini gösterdi.

Wired'ın haberine göre hacker Dan Petro, Raspberry Pi'yi temel alan, tek bir düğme yardımıyla Chromecast'in Wi-Fi bağlantısının arasına girebilen bir cihaz oluşturdu. Cihaz, düğmeye basıldığında Chromecast'i Rick Astley'in hit parçasına yönlendirebiliyor (veya belirleyeceğiniz herhangi bir video da olabilir).

Cihazı kullanabilmek için onu Chromecast'le eşleştirmeniz veya aynı Wi-Fi ağında olmanız bile gerekmiyor. RickMote, AirCrack adındaki bir yazılım ile Wi-Fi ağını kırıyor ve Chromecast'i bağlı olduğu ağdan koparacak bir komut gönderiyor. Bunun ardından Chromecast, varsayılan ayarlarına geri dönüyor ve doğal bir davranış olarak kendi hotspot'unu kuruyor. Bu anda RickMote adındaki kutu, bu açık ağa bağlanarak Rickrolling videosunu ekrana gönderiyor.

Bu numara aynı zamanda Chromecast'in herkese açık bir ağ kurmasının güvenlik sorunları oluşturabileceğini de gösteriyor.

Okuyucu Yorumları