Chromecast ve Chromecast Audio tanıtıldı!

Google, yenilediği Chromecast'i ve müzik sistemlerine özel Chromecast Audio'yu tanıttı!

Yeni Chromecast tanıtıldı!

Google, yeni Nexus'larını ortaya çıkardığı bugünkü etkinlikte yeni Chromecast'i de tanıttı. Buz hokeyi diski şeklini alan yeni akış çubuğu, yenilenmiş dahili bileşenlerle geliyor. Bunun yanında ses sistemlerine özel bir Chromecast Audio da tanıtıldı

Yeni Chromecast'in amacı, eskiden olduğu gibi cihazlarınızdaki içeriği akıllı olmayan TV'nize taşımak. Artık 5GHz Wi-Fi bandını da destekleyen yeni HDMI çubuğu, bu sayede daha yüksek bir kablosuz ağ performansı sunabilecek. Chromecast, yeni "Fast play" özelliği sayesinde TV'nizle daha hızlı bağlantı kuracak ve videoları daha hızlı başlatabilecek. Bunun yanında yeni anten sistemi, Google'ın iddiasına göre yüksek çözünürlüklü videoları daha az ön-belleklemeyle daha hızlı oynatmaya izin veriyor. Google daha yüksek kalitede akışlar için yüksek kalitede sesin (HRA) öncülerinden 7digital gibi firmalarla yaptığı ortaklığı da duyurdu. 7digital, yüksek kalitede FLAC müzik akışı yapan bir hizmet.

Chromecast ve Chromecast Audio tanıtıldı!

Siyah, "limonata" ve "mercan" renk seçenekleriyle gelen yeni Chromecast, Google Store üzerinden satışa sunulacak. Eskisi gibi sabit bir şekle sahip olmadığından ve bir HDMI kablosuyla geldiğinden, yeni Chromecast'i TV'nize bağlamakta sorun yaşama olasılığınız oldukça düşük.

Chromecast Audio

Chromecast Audio

Chromecast'in basit akış deneyimini müzik dünyasına taşıyan Chromecast Audio, aux/line girişi, RCA veya optical bağlantı üzerinden hoparlör sistemlerine bağlanabiliyor.

Yeni Chromecast Audio, yeni Chromecast'le neredeyse aynı görünüme sahip ancak bu cihazda tek renk seçeneğiniz siyah.

Chromecast ve Chromecast Audio, bugünden itibaren 35 dolara satışa sunuluyor.

Okuyucu Yorumları