Çinli telefon üreticileri Avrupa'da büyüyor

Devlerin satışı azalırken, Çinli telefon üreticileri Avrupa'da büyümeye devam ediyor

Çin firmaları Avrupa'da büyüyor

Canalys'in yeni verilerine göre Çinli akıllı telefon üreticileri artık Avrupa piyasasının üçte birini kontrol ediyorlar. En son raporda, cep telefonu satışlarının 2018 yılında %4 düşerek 197 milyona indiği ve Çinli satıcıların kıtanın artık %32'sini oluşturduğu belirtiliyor.

Analistlerinin söylediğine göre bu gelişme, Huawei, Xiaomi ve diğerlerinin ABD tarafından Çinli teknoloji firmalarına yapılan baskı yüzünden Avrupa ülkelerine yönelmelerinden kaynaklanıyor.

Canalys kıdemli analisti Ben Stanton'un belirttiğine göre Çinli firmalar ve ABD hükümeti arasındaki politik gerilim, Avrupalı kullanıcıların işine yaramış gibi gözüküyor.

Avrupa marketi artık olgun olmasına ve yenileme süresinin kısa olduğu söylenebilir ancak Çinli firmaların büyümek için hâlâ fırsatları bulunuyor. Huawei ve Xiaomi gibi firmalar Avrupa'da daha küçük rakiplerine karşı boyutlarını kullanan teknoloji devlerine karşı fiyatları ile rekabet edebiliyorlar.

Avrupa'da Samsung liderliğini, Apple da ikinciliğini koruyor. Huawei üçüncülük koltuğunda yer alırken Xiaomi ve HMD Global ilk beşi tamamlayan isimler olarak gözüküyor.

Batı Avrupa'da telefon dağıtımları %8 düşerek 128 milyona, veya 2013 yılından beri en düşük noktaya ulaştı ancak ortalamada daha yüksek olan satış fiyatları bu durumu bir miktar dengeliyor.

Okuyucu Yorumları