Çinlilerden Note 7'li "Pil Patlatma Testi"

Çinli telefon üreticisi, telefonlarının Galaxy Note 7 gibi patlamadığını göstermek için kendi pillerini işte böyle ateşe verdi!

Kendi pilini kendi yakan Çinli!

Telefon piyasasında Bluboo ismini sıkça görmediğimiz doğru. Çinli firma, dünya çapında pek ünlü olmasa da yeni telefonunun "güvenli" olduğunu göstermek için Note 7 fiyaskosunu ele aldı ve bir dizi pil testi gerçekleştirdi.

Firmanın yayınladığı videoda Phenix tarafından işletilen laboratuvarlarda yapılan bir dizi pil testi gösteriliyor. İlk testte pil çıkartılarak, yanan bir bölmeye yerleştiriliyor. Bir başka pil, kısa devre testinden geçirilirken son bir pil, darbelere karşı sınanıyor.

Bluboo, kendi pillerinin patlamadığını çünkü Lityum polimer pillerin Note 7'nin lityum iyon pilleri gibi patlamaya eğilimli olmadığını söylüyor. Bluboo'ya göre "lityum polimer pil, doğru biçimde kullanıldığında patlamıyor". Ancak maalesef burada firmanın yanıltıcı olduğunu söylemek gerekli. Lityum polimer piller, aslında lityum iyon pillerin bir çeşidi ve aşırı şarj edildiklerinde ciddi biçimde patlayabiliyorlar. Bu noktada Bluboo'nun şarj koruma mekanizmaları önem kazanıyor; ancak videoda bununla ilgili bir test yapılmıyor.

Yine de Bluboo'nun yükselme çabası belki işe yarayabilir. Apple ve Samsung'u benzer şekilde hedefine alan Huawei'nin yükselişine bakarsak Blueboo'nun da bir şansı olabilir.

Okuyucu Yorumları