Çıplak fotolarda şimdi de "aptal" tartışması!

Çıplak fotoğrafları internete düşen ünlüler için en sert açıklama: "Onların hepsi aptal!"

"Onların hepsi aptal!"

Avrupa Birliği'nin Dijital Ekonomi ve Toplum komisyonunun başına geçmesi düşünülen isim olan Günther Oettinger, ünlülerin bulut hesaplarından çalınan fotoğrafları ile ilgili ilginç bir açıklamada bulundu. İnternet üzerine bir dosya yükleyen ve bu dosyanın güvenli olduğunu düşünen kişilerin "aptal" olduğunu söyleyen Günther Oettinger, geçmesi planlanan pozisyona yakışmayan bu cümlesi ile tepkileri üzerine topladı.

Oettinger, yaptığı konuşmada "bir ünlü kendi çıplak fotoğrafını çekerek internet üzerine yükleyecek kadar aptal ise, bu dosyanın korunmasını bekleyemeyeceğini" söylemişti ve insanların "aptallıktan sadece parçalı olarak kurtulabileceklerini" de sözlerine eklemişti.

Daha sonra bir açıklama yaparak sözlerinin "ciddi olmadığını" ve "şaka" amaçlı olduğunu söylese de, bu açıklaması pek tatmin edici olmadı. European Pirate Party MEP'i Julia Reda ise ünlülerin başına gelenin, her gün yüzlerce insanın başına geldiğini ancak ünlü olmadıkları için dikkat çekmediğini söyledi.

Ünlülerin başına gelen olayın, özellikle bulut güvenliği, dijital kültür, yazılım kullanılabilirliği ve toplumun cinsiyetçiliği hakkında bizlere pek çok şey öğrettiğini söyleyen Rida, Oettinger'in bu açıklamasının geçmesi planlanan pozisyon için "ne kadar yetersiz ve bilgisiz olduğunu" gösterdiğini da belirtti. Oettinger'in bu konuya yarım bir şaka olarak yaklaşmasının, AB'nin internet geleceğini belirleyecek olan bir pozisyona getirilmesi hakkında da sorular doğurduğunu söyledi.

Okuyucu Yorumları