CoD: Advanced Warfare satışları azalıyor!

Call of Duty: Advanced Warfare, efsane serinin her geçen yıl "eridiğini" gösteriyor!

Advanced Warfare şaşırtıyor!

Call of Duty: Advanced Warfare üzerine yapılan incelemelerin büyük bir çoğunluğu, bu oyunun geçen yıl satışa sunulan Call of Duty: Ghosts oyununa göre daha iyi olduğunu göstermekte. Ancak Street Insider analistlerine göre, oyuncular bu şekilde düşünmüyor olabilir. Bu durumun sebebi ise, Kasım ayındaki Activison satışlarının bir yıl önceye göre yüzde 22 düşmüş olması.

Her ne kadar tam sayılara ulaşmak da, (NPD dijital indirme satışlarını bu araştırmaya dahil etmiyor) durumun pek iyi gözüktüğü söylenemez. Özellikle Ghosts oyununun, bir önceki yılın Modern Warfare 3 oyununa göre belirgin bir şekilde daha az sattığı düşünülürse, durumun ciddiyeti daha da artıyor. Bu durum, Call of Duty serisinin rüzgarını kaybettiği şeklinde yorumlanıyor.

Call of Duty: Advanced Warfare - İNCELEME

Tabii ki sadece Kasım ayına bakarak kesin bir yargıya varmak tam olarak mümkün değil. Yıl sonunun geliyor olması satışlara mutlaka belirgin bir artış getirecektir. Ancak her yıl düşen bu sayılar, oyuncuların artık Call of Duty'den sıkılmaya başladıklarını gösteriyor olabilir veya bu sayılar sadece dijital satışların artıyor olmasından kaynaklanıyor da olabilir. Sonuç ne olursa olsun, durumun Call of Duty markası için şimdilik pek iyi görünmediğini söyleyebiliriz...

Okuyucu Yorumları