Çoklu Pencere'yi her Android'e getiriyoruz!

Samsung telefonlardaki Çoklu Pencere işlevini diğer Android'ere taşımanın bir yolu var!

Her Android'e Çoklu Pencere!

Samsung'un son Galaxy cihazlarından birini kullandıysanız, ekranda iki uygulamayı aynı anda kullanmanıza izin veren Multi Window (Çoklu Pencere) adındaki faydalı işlevi görmüşsünüzdür. Böyle bir işlevden diğer Android'li cep ve tabletlerde mahrum kalmak zorunda değilsiniz. İşte Android'li herhangi bir cihazda pencereleri kullanmanın yolu.

Xposed'u indirin ve kurun

Öncelikle Xposed Framework adındaki araca ihtiyacınız var. Ayarlar > Güvenlik altından harici uygulamaları yüklemeye izin verdiğinizden emin olun ve Xposed web sitesine giderek APK dosyasını cihazınıza indirin. Dosyayı indirdikten sonra onu açın ve yükleyin.

Xposed Framework tek başına çok şey ifade etmiyor. Ondan faydalanmak için modüllere ihtiyacınız olacak.

Çoklu Pencere'yi her Android'e getiriyoruz!

XMultiWindow'u indirin

İhtiyacınız olan modülün adı, XMultiWindow. Xposed'u açın ve Downloads altında XMultiWindow'u aratıp bu modülü seçin. Modülü yükledikten sonra etkinleştirin ve gösterilen uyarıyı kullanarak cihazınızı baştan başlatın.

Şimdi sıra, XMultiWindow'un uyarı çubuğunuzda sürekli olarak gösterdiği uyarıyı kaldırmaya geldi. Modül, telefonunuzu açtığınızda çalışmıyorsa, uygulama listenizde XMultiWindow uygulamasını bulun ve Open SideBar'a dokunun. Uyarıyı kapatmak için Ayarlar > Uygulamalar yolunu izleyin. Listede XMultiWindow öğesini bulun ve dokunun, ardından Uyarıları Göster kutucuğunu temizleyin.

Devamı; daha iyisini isteyenler için seçenek

Devamı; daha iyisini isteyenler için seçenek

Artık çoklu pencere işlevine sahipsiniz, ancak işimiz henüz bitmedi. Parmağınızı ekranın sol tarafından içeriye doğru sürükleyin. Siyah bir çubuğun dışa kaydığını göreceksiniz. Burada hangi uygulamaların görüneceğini XMultiWindow uygulamasının içerisinden ayarlayabilirsiniz. Sürükleyip bırakma yoluyla simge eklemeniz mümkün olmuyor.

Bu kısıtlı işlevsellik sizin için yeterliyse, yazımızın sonrasını okumanıza gerek yok. Ancak Samsung'un Çoklu Pencere işlevine daha çok benzeyen bir işlev elde etmek istiyorsanız, devam edin.

MultiWindow Sidebar'ı indirin

XDA geliştiricisi zst123'ün sunduğu bu uygulama, Çoklu Pencere işlevini daha da kişiselleştirmenize olanak tanıyor. Detaylar için bu XDA konusuna göz atabilir veya APK dosyasını direkt olarak indirebilirsiniz.

Uygulamayı yükledikten sonra uygulama listeniz içerisinden çalıştırın. Çoklu pencerelerinizi kişiselleştirmenizi sağlayacak her tür seçeneği, uygulama içinde bulacaksınız.

Okuyucu Yorumları