Corvette'i SMS ile hack'lediler!

Araştırmacılar, kısa mesaj yoluyla bir otomobili uzaktan "ele geçirmeyi" başardı!

SMS ile Corvette hack'lediler

University of California, San Diego'dan bir grup araştırmacı, bir Corvette'i uzaktan hack'lemeyi, bu sayede silecekleri çalıştırmayı ve hatta frenleri devreye sokmayı başardı.

Hack, otomobile bağlanan Mobile Devices tarafından üretilen bir donanım sayesinde gerçekleşti. Bu cihazlar, genellikle otomobil veya kamyon filolarının hız ve konumunu izlemekte kullanılıyor. Otomobile bağlanan cihaz, mobil ağa bağlanma yeteneklerine sahip olduğu için araştırma takımı, gönderdikleri bir dizi metin mesajıyla cihaz üzerinden otomobili hack'lemeyi başardı.

Geçtiğimiz aylarda Fiat Chrysler, Tesla Model S ve GM otomobillerinin de çeşitli hack'lenmelere konu olduklarını görmüştük. Mobile Devices'ın araştırma takımının kullandığı donanımdaki açığı kapattığını söylemekte fayda var. Dahası bu cihazlarla ilişkilendirilen telefon numaraların genellikle herkese verilmediğini belirtmek gerekiyor.

Yine de araştırma, taşıtlarda kullanılan farklı elektronik sistemlerde halen onarılmayı beklenen güvenlik açıklarının bulunduğunu gösteriyor.

Okuyucu Yorumları