Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 5G çıkışı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı "4G'yi bırakalım, 5G'ye geçelim" açıklaması yine çok konuşulacak!

4G'yi bırak; 5G'ye bak!

Türk Telekom'un 175. kuruluş yıldönümü için Ankara'da düzenlenen geceye katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4G ihalesi ve 4G'ye geçiş hakkında ilginç açıklamalara imza attı. Erdoğan, özetle tüm dünyanın 5G'yi konuştuğu bir ortamda 4G ile zaman kaybetmemiz gerektiğini, 3G'ye 2 yıl daha sabrederek doğrudan 5G'ye geçmemizin daha doğru olacağını söyledi. Açıklamalrda en çok dikkat çeken kısım ise, eğer 4G'ye geçersek, Türkiye'nin çöplüğe dönüşeceği iddiası oldu.

Erdoğan'ın 4G – 5G konusunda yaptığı açıklama tam olarak şu şekilde: "Buraya gelirken kısa bir brifing aldım. Gündemde 4G ihalesi var. Ama dünya 5G'yi konuşuyor. 4G'yle hiç zaman kaybetmeyelim. O zaman 3G'de 2 yıl daha sabredersek, 5G'ye geçeriz. Aksi takdirde 4G'ye geçersek Türkiye çöplük haline döner."

5G hakkında 5 gerçek... Tıklayın...

Türk Telekom'un özelleştirilmesi ile ilgili de konuşan Erdoğan, şunları söyledi: "2005'teki özelleştirmeden sonra kurumda yaşananlar ne denli doğru karar verdiğimizi gösterdi. Türk Telekom'un özelleşme sürecindeki eleştirilerin ne kadar haksız ve yanlış olduğunu da görüyoruz. Telekom, eskisi gibi verimsiz bir kamu kurumu olarak devam etseydi, böyle yatırım yapma imkanı olur muydu?"

Recep Tayyip Erdoğan'ın 4G ve 5G ile ilgili sözleri, artık gün sayan 4G ihalesini etkiler mi; şu an için bunu kestirmek zor. Ama ilerleyen günlerde, konu hakkında bilgisi olsun ya da olmasın, onlarca "uzmanın" televizyonda 4G - 5G tartışması yaptığına şahit olursanız şaşırmayın...

Okuyucu Yorumları