Curiosity, kendi selfie'sini gönderdi!

Mars'tan dünyaya ulaşan çok fazla fotoğraf gördük... Ama bu kez gelen kare, ilginç bir selfie...

Mars'tan gelen selfie...

NASA'nın bir sonraki Mars görevi InSight geçtiğimiz günlerde ertelenmişti. Ancak bu durum, Curiosity aracının Mars'tan yeni kareler göndermesine engel değil. Araç son olarak, kendi "portresini" dünyaya gönderdi.

Planetary Society'nin söylediğine göre selfie'yi çekerken robot kolun ucunda bulunan MAHLI kameranın yerine Curiosity, ilk defa Mastcam'i kullandı ve bu kamera sayesinde kendi panoramik fotoğraflarını çekti. Araç genellikle bu kamerayı sadece üzerinde bulunan cihazların durumlarını kontrol etmek için kullanıyor.

Ancak blog'da belirtildiğine göre Curiosity bu kez Mastcam ile kendi fotoğrafını, Numid kum tepesinden "aracın üzerine uçuşan kum tanelerini aramak için" kullandı. Bu çekim, kum tepesinin keşfine henüz başlandığı tarihte gerçekleşmişti.

Fotoğrafçı Andrew Bodrov, çekilen fotoğrafları bir araya getirerek panoramik bir görüntü yarattı ve bu görüntüde aracın gövdesi ile MAHLI kamerasını tutan ve nadiren görülen robot kol görülebiliyor.

Bodrov, resmin yaklaşık 30.000 piksel genişliğinde olduğunu ve Sol 1197'de çekilen 138 fotoğrafı içerdiğini söylemekte...

Okuyucu Yorumları