Cyanogen'in Android'i "koparma" planı!

Popüler Android ROM'u geliştiricisi Cyanogen, Android'i Google'dan koparmaya kararlı!

Google'sız Android planı!

Popüler açık kaynak kodlu işletim sistemi CyanogenMod'un geliştiricisi Cyanogen, temel aldığı Android'den daha da bağımsız olmak istiyor.

Cyanogen CEO'su Kirt McMaster, bu konuda gayet iddialı ve "Android'i Google'dan almaya çalışıyoruz" diyor. Bu açıklamayı The Information'ın "Android'in bir sonraki aşaması" etkinliğinde yapan McMaster, Android'in çekirdeğine kadar tamamen açık bir işletim sistemi olmasını istiyor. Bu, daha çok geliştiricinin işletim sistemiyle bütünleşik hizmet ve platformlar oluşturabilmesi anlamına geliyor. Örneğin Google Now gibi bir uygulamayı bir üçüncü partinin geliştirmesi, şu an için imkansıza yakın.

McMaster ve Cyanogen, bu "sorunu" üzerinde isteyenin geliştirme yapabileceği, Android temelli bir platform oluşturarak çözmek istiyor. Bu elbette Gmail Google Maps gibi Google hizmetlerini kaybetmeniz anlamına geliyor. Bununla birlikte Cyanogen'in önümüzdeki 18 ay içinde kendi uygulama mağazasını duyurma planları var.

Cyanogen kısa vadede Google'ın yolunu izlemeye devam edecek olsa da McMaster, gelecekte Google'a bağımlı olmayacaklarını, 3-5 sene içinde Google'ın yazılımını temel almayacaklarını söylüyor.

Okuyucu Yorumları