Cyanogen çalışanlarının yüzde 20'sini işten çıkarıyor!

Bir süre önce Google'ı "kafasından vuracağını" iddia eden Cyanogen'de büyük deprem var!

Cyanogen'e ne oluyor?

Gelen raporlara göre Cyanogen büyük bir sorun yaşıyor. Android Police'in "birkaç kaynaktan" aldığı bilgiye göre firma, işgücünün yüzde 20'sini işten çıkarıyor. Bir kaynağa göreyse firma, işletim sistemi geliştirmeyi bırakıp, uygulamalara odaklanmayı amaçlıyor.

Ortaya çıkışı "Modding" topluluklarına dayanan Cyanogen, birkaç mühendisle bir yan proje olarak hayata gözlerini açmıştı. Android için ücretsiz ROM'lar sunan Cyanogen, kısa sürede çok popüler hale geldi ve projenin arkasındaki isimler, onun için tam gün çalışmaya başladılar. Cyanogen bunun ardından ücretsiz seçeneğini sunmaya devam etse de, OnePlus gibi donanım üreticileriyle bir araya gelerek daha özel deneyimler sunmaya başladı. Ancak OnePlus, bir süre sonra Cyanogen'i bıraktı ve diğer anlaşmalar da zaman içinde suya düştü.

Android Police'e göre Cyanogen, çalışanlarının yüzde 20'sini işten çıkarmayı planlıyor. İşten çıkarılanların çoğunun ücretsiz ROM geliştirmeyle ilgili bölümden olduğu söyleniyor. Bununla birlikte işten çıkarmalar, ücretsiz Cyanogen ROM'un sonunun geldiği anlamını muhtemelen taşımıyor. Android Police, Cyanogen'in bundan sonra uygulamalara odaklanacağını söylüyor, ancak bunun tam olarak ne anlama geldiği bilinmiyor. Cyanogen'in Android için kaliteli uygulamalar geliştirmesi, ihtimallerden bir tanesi.

Cyanogen'in CEO'su Kirt McMaster, bir süre önce "kurşunu Google'ın kafasının içinden geçireceğini" söylemişti. Bazı raporlara göreyse Google, bir dönem Cyanogen'i satın almayı düşünmüştü. Ancak Cyanogen tehdit olmaktan kısa sürede çıktı. Kısacası bundan sonra Cyanogen'i uygulamalarıyla kullanacağız gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları