Cyanogen'den dev üçüncülük hedefi!

Android'li cihazlar için geliştirilen en popüler "custom ROM" için tarihi bir adım daha atıldı!

Cyanogen Mod'dan tarihi adım!

Android'li cepler için özel firmware'ler geliştiren CyanogenMod'un bir süredir neden sessiz kaldığı ortaya çıktı: Bir şirket haline gelmek! Yeni duyurulan Cyanogen Inc. şirketi, CyanogenMod'u bir platforma dönüştürmek üzere Nisan'dan bu yana çalışıyormuş.

CyanogenMod projesinin en önemli isimlerinden Steve Kondik (CTO) ve Koushik Dutta'nın, platform için tam zamanlı çalıştıkları söyleniyor. Cyanogen'in ilk hedefi ise sunduğu deneyimi daha basit bir hale getirmek. Şirket bunun için ilk olarak "korkunç" olarak adlandırdığı kurulum sürecini basitleştirmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda yeni bir yükleyici, birkaç hafta içinde Google Play'de yayınlanacak.

Cyanogen'in asıl amacı, Android de dahil olmak üzere tüm mobil işletim sistemlerindeki önemli sorunları ortadan kaldırmak. Şirket Android'i bırakmayı planlamasa da Android'in işe yaramayan uygulamalarla gelmesinden ve Android'li cihazların işletim sisteminin eski sürümlerinde sıkışıp kalmasından hoşlanmıyor. CyanogenMod geliştiricileri, platformlarının akıllı cep piyasasında üçüncü büyük platform haline gelmesini umuyorlar.

Böylece CyanogenMod, iOS veya Windows Phone gibi kapalı platformlara göre daha iyi yüksek bir esneklik sunarken, bugünkü Android sürümlerine göre daha çok desteklenen ve daha güvenli bir platform sunmayı amaçlıyor. Ancak henüz herhangi bir donanım anlaşması yapmayan şirketin üçüncülük hedefi oldukça iddialı görünüyor.

Okuyucu Yorumları