Cyanogen OS'a Cortana entegrasyonu geldi!

Cyanogen'in bir süre önce kısaca bahsettiği yenilik, son güncellemeyle gerçeğe dönüştü!

Cyanogen'den beklenen yenilik

Windows Phone 8.1 ile tanıştığımız dijital asistan Cortana, bugün Windows 10 dahil olmak üzere farklı platformlarda hizmet veriyor. Microsoft'un asistanı şimdi ise Cyanogen OS'un 12.1 sürümünde ortaya çıktı.

Cyanogen'in Cortana entegrasyonu için Microsoft'la beraber çalıştığına dair iddiaları Eylül ayında duymuştuk. Cyanogen CEO'su Kirt McMaster, Cortana'nın ses algılama özelliklerinin Spotify ve diğer hizmetlerle kullanılabileceğinin altını çizmişti. Cyanogen'in Cortana entegrasyonu, Android'li cihazlarda yaşanan mikrofon erişimi çakışması gibi sorunları çözmenin yanı sıra, Android'deki normal Cortana uygulamasına bulunmayan ağ bağlantısı, sensör ve sessiz kalma işlevi gibi ek yetenekler sunuyor.

Cortana'nın Microsoft'un zayıf kalan mobil platformunun yanında diğer platformlara sunulması, firmanın hizmetlerini yaygınlaştırma çabalarının bir parçası. Microsoft yaklaşık 2,5 yıl önce Office uygulamalarını iPhone için yayınlamış, bunun arından Office'i iPad ve Android'e getirmişti.

OnePlus One kullanıcılarının 12.1-YOG7DAS2K1 güncellemesiyle Cortana entegrasyonuna sahip oldukları söyleniyor. Diğer cihazların bu entegrasyonu içeren güncellemeyi ne zaman alacakları ise bilinmiyor.

Okuyucu Yorumları