CyanogenMod'dan dev adım!

CyanogenMod'un mimarı Cyanoger, kullanıcıları için dev bir adım daha attı!

CyanogenMod'dan dev adım!

Ünlü Android modu CyanogenMod'un yapımcısı Cyanogen, birden çok Android cihazı kullananların dosyalarını tüm cihazlarında hızlıca senkronize edebilmeleri için, bulut depolama hizmeti veren Nexbit ile ortaklığa gitti.

Bu ortaklık sayesinde, Cyanogen kullanıcıları, üzerindeki çalıştıkları dosyaları tek bir tıkla diğer cihazlarına da gönderip anında senkronize edebilecekler.

Baton isimli uygulama standart olarak Wi-fi bağlantısı üzerinde çalışıyor ve dosyaları senkronize ederken, zaman damgasına bakarak, yanlış dosyayı diğer dosya üzerine kopyalamanın önüne geçiyor. Senkronizasyon işlemi, CyanogenMod'un içinde dahili bir uygulama olarak geliyor. Böylece üçüncü parti bir uygulama çalıştırmaya gerek duymadan, işletim sisteminin bir parçası olarak, senkronize tuşuna basmak yeterli oluyor. Bu işlem, dosyaları buluta yüklemeye ve oradan da diğer cihazlarla senkronize etme işini son derece kolaylaştırıyor. Bu ortaklık ayrıca, CyanogenMod'un uygulamaları nasıl işletim sisteminin içine gömebildiğini de gösteriyor. Bu sayede Google Play mağazasında farklı uygulamalar arasında dolaşmak ve çoğu çöp olan onlarca uygulamayı denemek zorunluluğunu da ortadan kaldırıyor. Ancak elbette CyanogenMod gibi bir modfikasyonu Android cihazlara kurmak da önemli bir tercih ve herkesin telefonunu modifye işletim sistemi ile kullanmak istememesi de anlaşılır bir durum.

Okuyucu Yorumları