Daha iyi bir gelecek mobille mümkün olacak!

Gökhan Öğüt: daha iyi bir gelecek mobille mümkün olacak.

Mobille daha iyi bir gelecek!

Dünyanın en büyük mobil teknoloji etkinliği olarak bilinen Mobil Dünya Kongresi için Barselona'da bulunan Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt kongreyi değerlendirdi. Kongrenin bu yılki temasının "Mobil Her Şeydir" olarak belirlendiğini söyleyen Öğüt, "Yaşamımızın her anında mutlaka bir mobil teknoloji var. Mobil, artık sadece bağlantılı olmayı ifade etmiyor, her şeyi kapsıyor, kim olduğumuzu bile tanımlar hale gelmiş durumda. Mobil Dünya Kongresi'nin ana temasında da vurgulandığı gibi, artık her şey mobil, mobil de her şey olacak" dedi.

Vodafone olarak, dijitalleşmenin dönüştürücü gücüne inandıklarını ve geleceği dijitalleşmenin şekillendireceğini düşündüklerini kaydeden Gökhan Öğüt "Mobili her şey yapan her yere gidebilmesi. Bu gücüyle mobil genişbant, yaşamımızın her saniyesine nüfuz edecek, her fırsatta karşımıza çıkacak, yaşam biçimlerimizi değiştirecek" diye konuştu.

Öğüt: 4.5G için gün sayıyoruz

Türkiye'nin de bu mobil değişimde tarihi bir adım atarak 4.5G için gün saydığını kaydeden Gökhan Öğüt, "Aslında biz de hep hayalini kurduğumuz bağlantısız hayata doğru daha emin adımlarla gidiyoruz. 1 Nisan sabahı yepyeni bir teknolojiye uyanacağız. Vodafone olarak biz de Türkiye'nin en ücra köşelerine kadar müşterilerimizi bu son teknoloji ile tanıştırmak için gün sayıyoruz. Böylelikle 2010 yılından bu yana 5 kıtada 20 ülkede sunduğumuz 4G ve üstü teknolojileri Türkiye'deki müşterilerimize sunacağız. Mobil Dünya Kongresi'nde örneklerini de gördüğümüz üzere 4.5G, hemen ardından 5G'yi ve nesnelerin internetini de getirecek. Nesnelerin interneti ile herkesin bir dokunuşla istediği bilgiye ulaşacağı, yaşamın her zaman her yerde çok hızlı ve kesintisiz akacağı bir geleceği yaşayacağız" dedi.

Gökhan Öğüt, ayrıca şunları söyledi:

"Türkiye'nin önümüzdeki 5 yılda 250 bin kilometre daha yeni altyapıya ulaşması gerekiyor. Bunun için yaklaşık 26 milyar TL'lik yatırım yapılmalı. Bu da her yıl 5 milyar TL üzerinde yatırım anlamına geliyor. Türkiye'nin genişbant altyapısı için gereken bu 26 milyar TL'lik yatırımın sadece tek bir operatör tarafından yapılmasını beklemek ise hem adil hem de mümkün değil."

Okuyucu Yorumları